I amb els peus descalços encara, des de la frontissa que passa pàgina d'un any passat al nou que comença, continuem caminant, sense anar gaire lluny.

Bo, potser sí en la distància de quilòmetres, però sembla que pels racons també reals de l'ànima, pugem dos carrers, pel Guinardó amunt, girem cap al Carmel i de sobte amaneixem al Partidor del nostre poble Alcoi.


D'entre les runes del que va ser aquell centre industrial i pioner, en un solar de façanes caigudes, trobem altres peus companys, vells amics, coneguts d'una ciutat que es veu a ella mateixa com a un poble; peus també nuus, caminant, cercant complicitats, com ho han fet sempre els avantpassats d'aquest lloc, entre muntanyes majestuoses i alhora hostils, lloc emprenedor, sabut , convuls i enginyós, però de fa un llarg temps en reposada decadència.

Tot i així igualment batega, com batega el cor de les serres que ens envolta (pels qui hi resideixen i pels qui tenim l'origen ben ancorat allà); sempre hi arriba una revolta, en aquest cas cultural.

En som sis propostes musicals i artístiques que pertanyem a un generació i que al llarg del nostre camí hem anat teixint llaços, barrejant, col·laborant i, com no, desenvolupant-nos cadascú per la seua banda: inquietuds i projectes propis. I en aquest moment decidim fer un rogle conjunt i fer-nos una polaroid, amb una mostra de cadascuna de les propostes, que reflecteix alhora una diversitat manifesta i un esperit compromès.

El resultat és, dins el que és la contracultura pròpia i d'arreu, un treball, amb Cd i Espectacle conjunt: 'Música de telers'

Música de telers (Alcoi*)

VerdCel, Hugo Mas, Batà, Arthur Caravan, Pelandruska i We Are Not Brothers.Tots ells han elaborat un Cd i han bastit un espectacle musical conjunt per presentar els seus projectes, sis maneres d’entendre la música des de sis estils que conreen la cançó d’autor, el pop, l’indie-rock, el folk i la música electrònica.

‘Música de telers’ recupera el segon vers de la cançó d’Ovidi Montllor ‘El meu poble Alcoi’, i destil·la, malgrat tots els canvis soferts - local i globalment - l’essència de la ciutat pretèrita, beu del que ara viu, i es projecta cap al futur, més enllà de les muntanyes que clouen el paisatge. Aquell Alcoi que no tornarà, però tampoc desapareixerà mai.

Així 'Música de telers’ és un disc recopilatori, distribuït amb el núm. de Gener de 2011 de la revista Enderrock, i serà presentat en directe a Barcelona (9 d'Abril i dins el BarnaSants, a la Sala Nau Ivanow), a Alcoi (28 d'Abril al Teatre Calderon), així com a València i altres punts del nostre territori.