Una mà de contes El blog del programa

24/04/2013
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Notícies
Com vam informar fa un temps, la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé ha acollit l’última etapa d’aquest curs de la itinerància del projecte sorgit de la col·laboració entre Una mà de contes, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i Biblioteques de Barcelona.

Aquesta activitat a les biblioteques de Barcelona, i en particular a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, s’ha dut a terme en un espai específic creat per al projecte, on es proposa als nens i nenes que imaginin històries noves a partir dels escenaris i els personatges protagonistes d’aquests contes basats en obres del MNAC. Al web del Museu Nacional d’Art de Catalunya es pot gaudir d’un recull d’aquestes creacions.

Tanmateix, a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé s’han realitzat dos tallers destinats a complementar les creacions sobre paper dels nens i nenes amb un proposta amb l’ordinador com a eina, utilitzant el Taller de dibuix del web d’Una mà de contes.

Els tallers es van fer amb Infants entre 7 i 12 anys del Centre Obert Martí Codolar (5 d’abril) i amb dos grups de primària de l’Escola Virolai (10 d’abril). Van començar mostrant una reproducció de l’obra de Ramon Casas exposada al MNAC Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem (1897); a continuació es va projectar el conte La volta al món d’en Pere i en Ramon fet per Una mà de contes a partir del quadre de Casas i, finalment, es va proposar als nens i nenes fer un treball de creació “en tàndem” amb el Taller de dibuix (el funcionament del qual es va explicar breument) amb l’única condició que hi figurés una bicicleta creuant un paisatge. Al final de la sessió, es van enviar els dibuixos fets: els podeu veure publicats amb la indicació Carnel dins de les participacions dels dies 5 d’abril i 10 d’abril.
Finalment, amb il·lustracions provinents d'aquests tallers, hem elaborat, amb el Taller de Contes il·lustrats d’Una mà de contes, el conte: La volta al món d’en Pere i en Ramon.

06/03/2017
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: General
Amb motiu de les activitats que s'han realitzat durant l'any Ramon Casas, a la Biblioteca Mestre Maria Antònia de Torredembarra, s'organitzarà una xerrada el proper dijous 9 de març amb el títol "Ramon Casas i Pere Romen en un tàndem. Història d'una amistat ". I per introduir el tema es projectarà el capítol d'Una mà de contes "La volta al món d'en Pere i en Ramon" inspirat en el quadre de Ramon Casas que podeu trobar al Museu Nacional d'Art de CatalunyaI aquí teniu aquest dibuix realitzat per l'Andrés a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé després de veure el capítol del programa. Es va imaginar al Pedro i al Ramon quan passaven per un país amb palmeres i just quan els va començar a ploure. Per veure el dibuix en moviment.

25/09/2012
8
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: General
L’activitat Una mà de contes del MNAC s’instal·la a la Biblioteca Gòtic-Andreu Nin fins al 10 de desembre, després d'haver estat a la Biblioteca de Can Fabra des del mes de juliol.

Una mà de contes del MNAC són 20 contes audiovisuals produïts per Televisió de Catalunya i el MNAC, escrits per Victòria Bermejo i basats en obres de la col·lecció del museu. Us proposem que imagineu històries noves a partir dels escenaris i els personatges protagonistes d’aquests relats. Les vostres creacions entraran en un concurs en el que podreu guanyar dues entrades gratuïtes al MNAC i un DVD d’Una mà de contes del MNAC.

Actualment, a més de la Biblioteca Gòtic-Andreu Nin, també podeu gaudir de l’activitat Una mà de contes del MNAC a l’Espai educArt del museu. L’entrada a aquest espai és gratuïta.

I recordeu que a la botiga del MNAC podeu adquirir el DVD dels contes d’Una mà de contes del MNAC. Gaudiu d’ells també des de casa!

Calendari de la itinerància d’Una mà de contes del MNAC a les Biblioteques de Barcelona:

Biblioteca de Can Fabra: juliol - 17 de setembre 2012

Biblioteca Gòtic-Andreu Nin: 18 de setembre – 10 de desembre 2012

Biblioteca Xavier Benguerel: 14 de desembre – 22 de febrer 2013

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé: febrer – abril 2013
18/02/2013
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Notícies
La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé acollirà l’última etapa del curs 2012-2013 de la itinerància d’un projecte fruit de la col·laboració entre Una mà de contes, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i Biblioteques de Barcelona.

La presència d'aquest projectes a les biblioteques de la ciutat va començar a la Biblioteca de Can Fabra l’estiu de 2012, i ha continuat a les Biblioteques Gòtic-Andreu Nin i Xavier Benguerel, com s’ha anat informant des de les pàgines web d’Una mà de contes, del MNAC i de cadascuna de les biblioteques implicades, com és el cas en aquest moment de la Biblioteca Xavier Benguerel.

Aquesta activitat a les biblioteques es du a terme en un espai específic creat per al projecte, on es proposa als nens i nenes que imaginin històries noves a partir dels escenaris i els personatges protagonistes d’aquests relats.

S’inclouen a continuació creacions fetes a partir d’uns escenaris dibuixats i uns personatges retallats que provenen de la col·lecció de Contes de MNAC (Obres mestres del MNAC 1,2,3,4) que es poden visionar al nostre web i que van ser objecte de l’edició d’un DVD que es pot adquirir a la botiga del MNAC.

Volíem recordar també la possibilitat de participar en aquest projecte utilitzant el Taller de dibuix del web Una mà de contes. Com a exemples podeu veure aquests dibuixos enviats com a participació, fets a partir dels quadres del MNAC (o fragments d'aquestes obres) que inspiren la col·lecció de contes:


Per a més informació i propostes en relació a Una mà de contes del MNAC, us recomanem consultar els capítols creats a Contes a fons i a Contes entrellaçats en la Biblioteca de la nostra pàgina web.
08/01/2014
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: General
Com és costum per aquestes dates, volem destacar participacions del taller de contes il·lustrats publicades al llarg de l'any 2013 que acabem de deixar enrere.

Alguns d'aquests contes són versions de títols que formen part de la col·lecció d'Una mà de contes: El banquet imaginari, Els tres porquets, El bosc quan es fa fosc, La Rínxols d'Or.Tanmateix, la imaginació i els referents dels usuaris van més enllà del món d'Una mà de contes: us convidem a gaudir de contes ben diversos tant en contingut com en tipografies i imatges, com ho són: Demana un desig, La solidaritat de la Berta, En Moli i la Rita, Els caramels de la Tina, Buscant l’alegria d’en Felip, Les set joies, Mi familia cariñosa y grande, La princesa i el pèsol o El secret del mag Gianni (dedicat a Gianni Rodari).El Taller de contes il·lustrats és una també una eina a disposició de l'equip d'Una mà de contes, que l'ha utilitzat al llarg de l'any 2013 en propostes del web (DRAW ME A STORY: Una mà de contes en anglès) i també per a tallers duts a terme en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona (Tallers Una mà de contes del MNAC a la Biblioteca del Carmel-Juan Marsé) o amb l'escola Drassanes: taller de contes que en aquest cas donarà com a fruit contes que passaran a formar part del programa i seran emesos per televisió al llarg del 2014, seguint un procés sobre el qual anirem informant degudament.

Enllaços patrocinats