Aquest any a la Festa dels Súpers 2013 hem demanat ajuda als personatges dels contes perquè ens ajudin a explicar que no n'hi ha prou de treballar, també cal fer-ho en bones condicions de seguretat. La Caputxeta, si fos missatgera i conduís una moto per anar a casa l'àvia, hauria de dur casc. I la Ventafocs, si dirigís una fàbrica de sabates i es passés els dies asseguda davant d'un ordinador, hauria de fer-ho asseguda en una bona cadira, amb una distància adequada de la pantalla, i els treballadors de la seva fàbrica de sabates haurien de dur guants, mascaretes i diferents elements de seguretat.

Així doncs, a l'estand, els més de 1.000 súpers que hi han passat han pogut llegir contes que ens parlaven dels oficis o que estaven protagonitzats per personatges que exercien diferents professions. Els contes ens els han cedit les editorials Animallibres, Barcanova, Baula, Combel, Cruïlla i La Galera.


També hi havia ordinadors connectats a la nostra web, al taller de dibuix. Uns ordinadors que han tret fum de tants dibuixos que s'han fet sobre els oficis i la seguretat. Dibuixos d'astronautes, metgesses, infermers, cuiners, bombers, mestres, perruquers, científics, pintores, pilots, jardiners, veterinàries, pallassos, policies, pescadors, esportistes, paletes... Podeu veure tots els dibuixos enviats a l'apartat Veure participacions del web. Amb el nom que vàreu posar, el dia que vau anar a la Festa (19 o 20 d'octubre) i una mica de paciència, trobareu el vostre dibuix publicat.
Però el que ha fet gaudir més a grans i petits ha estat el fotomaton que es va muntar amb col·laboració de la UPC i la PIMEC. Allà hi havia vestits de diferents oficis i de cada un n'hi havia dues talles, una de gran i una de petita, perquè se'l posés un nen o nena i el seu pare o mare. Tots dos, vestits de mecànic de cotxes de carreres (amb guants i granota), de treballador d'una indústria química (amb ulleres protectores, bata, guants, elements reflectors i mascareta) o d'altres oficis, com el de soldador, metge, fuster, treballador de la neteja, pescador, paleta, etc., han posat l'un al costat de l'altre. La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) té un centre de recerca que investiga sobre com fer que les persones a la feina no prenguin mal i no es posin malaltes. Cada any reuneix als savis de tot el món sobre aquest tema en un congrés anomenat ORP i gràcies a ells hem après una miqueta més sobre com cal anar vestit i protegit a la feina. Hi ha fotos espectaculars!

Podeu consultar totes les fotos en aquest àlbum en pdf