Ens encanta fer amics! Segur que a vosaltres també. Així que, seguint amb el costum d'Una mà de contes, aquest any, aprofitant la producció de quinze nous capítols que esperem estrenar entorn al Nadal, hem decidit tornar a col·laborar amb una escola i hem proposat als alumnes de l'Escola Drassanes del barri Gòtic de Barcelona: fem una mà de contes?Continuant amb l'Aventura de llegir, d'aquests quinze nous capítols, cinc estaran dedicats a les vocals. Un conte sobre la lletra a, un altre sobre la e, la i, la o i la u: festes, aventures, ensurts, jocs ... dibuixats per Leo Mariño i amb textos originals d'Anna Manso. Per cert, sabies que antigament la i no tenia punt? Qui l'hi va posar?


Primeres proves i esbossos dels contes dedicats a les vocals i a escriptors/escriptores d'avui


I seguint amb la sèrie que hem obert sobre vides d'escriptors i escriptores, aquest cop hem fet un salt al present i li dedicarem cinc contes a cinc autors en actiu que, si encara no coneixeu, esperem que després de veure aquests cinc contes basats en anècdotes biogràfiques que ells mateixos ens han explicat, acudiu ràpidament a buscar els seus llibres a la biblioteca o la llibreria més propera. Escrits també per Anna Manso, els il·lustrarà un nou col·laborador del programa: Pepe Puertas. Tot un treball d'investigació d'allò més divertit recordant com cada un va aprendre a llegir o es va aficionar a explicar històries i a escriure: Joana Raspall, Joaquim Carbó, Teresa Duran, Jordi Puntí i Maite Carranza. Si us agraden esperem que això només sigui el principi.

I ja per completar els quinze, cinc contes originals que seran elaborats i il·lustrats amb el Taller de dibuix d'Una mà de contes, en col·laboració amb els alumnes de cinquè curs de l'Escola Drassanes, de la promoció 2005-2014: l'Ariadna, en Runyi, el Josele, Victòria, Justin, Zoni, Sumi, Rima, Esaat, Alisha .... Cinc contes sobre la lectura i l'amor, la lectura i els viatges, l'escola, la família i el carrer. Perquè al carrer, si t'hi fixes, també es pot aprendre a llegir.


Un parell de dibuixos preparatoris del conjunt que podeu veure a Participacions amb la indicació: DRASSANES


Cinc contes que a més tindran un parell de novetats importants. La primera és que després d'haver col·laborat amb dues escoles il·lustrant contes amb tècniques tradicionals, com les aquarel·les, els llapis de colors, la plastilina o el collage, aquesta serà la primera vegada que uns nens il·lustrin nous capítols d'Una mà de contes utilitzant la eina de dibuix del web. Ja ho han vingut fent il·lustradors professionals com el Leo Mariño i aquest any el Pepe Puertas. Però aquesta vegada serà la primera vegada que els alumnes d'una escola comencin a familiaritzar-se i a conèixer les possibilitats gràfiques de la informàtica, il·lustrant contes per a Una mà de contes. Si surt bé ... qui sap? D'escoles n'hi ha moltes i els contes no s'acaben mai.


Esbossos, sessió de treball a la biblioteca (amb els alumnes, la professora Nuria Saltor, l'Anna Manso, guionista del programa i el Manuel Barrios, el seu realitzador) i un diagrama en forma d'arbre amb els temes de cada conte..


L'altra novetat és que també per primera vegada podreu seguir des d'internet com es fa Una mà de contes. A través del web del programa i del bloc dels alumnes de cinquè de l'Escola Drassanes podreu posar-vos al dia de com treballem i de com va prenent forma cada capítol fins a la seva estrena: Fem Una mà de contes a l’apartat Taller de contes de Contes entrellaçats de la Biblioteca de la web i a Cinquè al Drassanes. Esperem que us ho passeu bé, contistes!!!