Com vam informar fa un temps, la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé ha acollit l’última etapa d’aquest curs de la itinerància del projecte sorgit de la col·laboració entre Una mà de contes, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i Biblioteques de Barcelona.

Aquesta activitat a les biblioteques de Barcelona, i en particular a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, s’ha dut a terme en un espai específic creat per al projecte, on es proposa als nens i nenes que imaginin històries noves a partir dels escenaris i els personatges protagonistes d’aquests contes basats en obres del MNAC. Al web del Museu Nacional d’Art de Catalunya es pot gaudir d’un recull d’aquestes creacions.

Tanmateix, a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé s’han realitzat dos tallers destinats a complementar les creacions sobre paper dels nens i nenes amb un proposta amb l’ordinador com a eina, utilitzant el Taller de dibuix del web d’Una mà de contes.

Els tallers es van fer amb Infants entre 7 i 12 anys del Centre Obert Martí Codolar (5 d’abril) i amb dos grups de primària de l’Escola Virolai (10 d’abril). Van començar mostrant una reproducció de l’obra de Ramon Casas exposada al MNAC Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem (1897); a continuació es va projectar el conte La volta al món d’en Pere i en Ramon fet per Una mà de contes a partir del quadre de Casas i, finalment, es va proposar als nens i nenes fer un treball de creació “en tàndem” amb el Taller de dibuix (el funcionament del qual es va explicar breument) amb l’única condició que hi figurés una bicicleta creuant un paisatge. Al final de la sessió, es van enviar els dibuixos fets: els podeu veure publicats amb la indicació Carnel dins de les participacions dels dies 5 d’abril i 10 d’abril.
Finalment, amb il·lustracions provinents d'aquests tallers, hem elaborat, amb el Taller de Contes il·lustrats d’Una mà de contes, el conte: La volta al món d’en Pere i en Ramon.