La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé acollirà l’última etapa del curs 2012-2013 de la itinerància d’un projecte fruit de la col·laboració entre Una mà de contes, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i Biblioteques de Barcelona.

La presència d'aquest projectes a les biblioteques de la ciutat va començar a la Biblioteca de Can Fabra l’estiu de 2012, i ha continuat a les Biblioteques Gòtic-Andreu Nin i Xavier Benguerel, com s’ha anat informant des de les pàgines web d’Una mà de contes, del MNAC i de cadascuna de les biblioteques implicades, com és el cas en aquest moment de la Biblioteca Xavier Benguerel.

Aquesta activitat a les biblioteques es du a terme en un espai específic creat per al projecte, on es proposa als nens i nenes que imaginin històries noves a partir dels escenaris i els personatges protagonistes d’aquests relats.

S’inclouen a continuació creacions fetes a partir d’uns escenaris dibuixats i uns personatges retallats que provenen de la col·lecció de Contes de MNAC (Obres mestres del MNAC 1,2,3,4) que es poden visionar al nostre web i que van ser objecte de l’edició d’un DVD que es pot adquirir a la botiga del MNAC.

Volíem recordar també la possibilitat de participar en aquest projecte utilitzant el Taller de dibuix del web Una mà de contes. Com a exemples podeu veure aquests dibuixos enviats com a participació, fets a partir dels quadres del MNAC (o fragments d'aquestes obres) que inspiren la col·lecció de contes:


Per a més informació i propostes en relació a Una mà de contes del MNAC, us recomanem consultar els capítols creats a Contes a fons i a Contes entrellaçats en la Biblioteca de la nostra pàgina web.