Convidats per la Universitat Javeriana de Bogotà al II Congrés de Creativitat i Innovació.

Sabeu on es troba Colòmbia? Si mireu al mapamundi podreu veure que és un país del contienent americà. Tot i que també ho podeu preguntar a algun amic o amiga que sigui de Colòmbia i fer que us ho expliqui: serà més divertit.Potser us pugui explicar també que un dels contes més populars del seu país tracta sobre un capgròs i es titula “El renacuajo paseador”, més conegut pel nom del seu protagonista: “Rinrin Renacuajo”. Un conte escrit per Rafael Pombo i publicat en el seu llibre "Cuentos pintados para niños" l'any 1867.

Aprofitant la invitació, uns nens de tercer de primària de l'escola Institución Educativa Distrital Manuel Elkin Patarroyo de Bogotá i uns estudiants de la Universitat han traduït al català i il·lustrat per a Una mà de contes la història de “Rin Rin Renacuajo” utilitzant els tallers de dibuix (1,2,3,4,5,6,7), sonorització i contes il.lustrats del programa.

Ha estat divertit perquè, a més d'il·llustrar aquest conte, hem pogut repassar tots els contes d'Una mà de contes que tractaven sobre granotes (especialment La granota assedegada). Així que ens vam posar a mirar el conte i després hi vam treballar fent dibuixos i creant un conte il·lustrat amb el taller del web d'Una mà de contes.

I, mira quina casualitat, estàvem en un congrés que tractava sobre com inventar i crear coses i, precisament, la granota simbolitza, en els contes, les ganes i el desig de crear i de començar coses noves. I tant és així que fins i tot una granota serveix per indicar la xarxa d'aigua potable de la ciutat...