El projecte Una mà de contes del MNAC, inicia una itinerància per la Xarxa de Biblioteques de Barcelona.

Una mà de contes del MNAC és una iniciativa conjunta de Televisió de Catalunya i el MNAC que proposa una mirada diferent sobre les col·leccions del museu a través de 20 històries audiovisuals inspirades en obres de la seva col·lecció permanent. Aquesta activitat, que funciona des del 2009 al MNAC i a l’espai web de Televisió de Catalunya, tindrà a partir d’ara també un espai itinerant a les biblioteques de Barcelona.La primera en acollir aquest projecte és la biblioteca Ignasi Iglèsias- Can Fabra, del barri de Sant Andreu, a partir del dimecres, 11 de juliol, i fins el 15 de setembre.

Els usuaris d'Una mà de contes del MNAC descobriran les 20 històries que s’amaguen darrere de les obres d’art a través d’una pantalla audiovisual, i podran participar en una activitat que proposa jugar amb els escenaris i els personatges que apareixen a les pintures i als contes per a crear els seus propis relats a partir d’uns materials especialment elaborats.

Aquesta activitat planteja qüestions com ara la relació entre la pintura i la narració literària, entre la pintura i el cinema, la música i les imatges o entre l’obra original i la seva reproducció, i convida a nens i adults a deixar volar la seva imaginació al voltant d’una imatge, observant-la sense prejudicis ni complexes.

Entre les obres que inspiren les històries d’Una mà de contes del MNAC es troba el Frontal romànic d’Avià, les pintures de St. Climent de Taüll, el Campament de Jaume I, del Mestre de la conquesta de Mallorca, La migdiada del pare, de Ramon Martí Alsina o Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem, de Ramon Casas.

A partir del 15 de setembre aquesta activitat itinerarà per la xarxa de biblioteques de la ciutat.