El projecte Una mā de contes del MNAC, inicia una itinerāncia per la Xarxa de Biblioteques de Barcelona.

Una mā de contes del MNAC és una iniciativa conjunta de Televisiķ de Catalunya i el MNAC que proposa una mirada diferent sobre les colˇleccions del museu a través de 20 histōries audiovisuals inspirades en obres de la seva colˇlecciķ permanent. Aquesta activitat, que funciona des del 2009 al MNAC i a l’espai web de Televisiķ de Catalunya, tindrā a partir d’ara també un espai itinerant a les biblioteques de Barcelona.La primera en acollir aquest projecte és la biblioteca Ignasi Iglčsias- Can Fabra, del barri de Sant Andreu, a partir del dimecres, 11 de juliol, i fins el 15 de setembre.

Els usuaris d'Una mā de contes del MNAC descobriran les 20 histōries que s’amaguen darrere de les obres d’art a través d’una pantalla audiovisual, i podran participar en una activitat que proposa jugar amb els escenaris i els personatges que apareixen a les pintures i als contes per a crear els seus propis relats a partir d’uns materials especialment elaborats.

Aquesta activitat planteja qüestions com ara la relaciķ entre la pintura i la narraciķ literāria, entre la pintura i el cinema, la música i les imatges o entre l’obra original i la seva reproducciķ, i convida a nens i adults a deixar volar la seva imaginaciķ al voltant d’una imatge, observant-la sense prejudicis ni complexes.

Entre les obres que inspiren les histōries d’Una mā de contes del MNAC es troba el Frontal romānic d’Aviā, les pintures de St. Climent de Taüll, el Campament de Jaume I, del Mestre de la conquesta de Mallorca, La migdiada del pare, de Ramon Martí Alsina o Ramon Casas i Pere Romeu en un tāndem, de Ramon Casas.

A partir del 15 de setembre aquesta activitat itinerarā per la xarxa de biblioteques de la ciutat.