El conte "El sastre valent" d'Una mà de contes ha estat visionat en una escola de Malabo, en el context d'una experiència educativa duta a terme per la mestra Maria Jorquera, que aquest curs ha estat treballant al Colegio Maria Auxiliadora de Malabo-Elá Nguema (Guinea Equatorial), fent classes de música amb tots els cursos.

Amb els nens i nenes de 5 anys hi havia una proposta per treballar els sons a partir de l'audició del conte del sastre valent. Es va fer que nens i nenes escoltessin el conte, interpretessin els sons, fessin una petita classificació per intensitat,... tot molt bàsic. I després, es va proposar que de les coses que feien soroll (mosques, gent parlant, pedres, gegants,...) en fessin un dibuix.La primera activitat va anar tant bé que la Maria va començar a buscar material per seguir treballant amb aquest conte i va ser llavors quan va pensar en Una mà de contes, ja que havia participat en el projecte dels contes del MNAC. Ella mateixa va traduir al castellà el text del conte que li va facilitar en Manuel Barrios.

Via internet, van poder veure el capítol "El sastre valent", mentre anaven explicant el conte en castellà. Els va encantar veure com dibuixaven. Després d’això van tornar a fer un altre dibuix de la part del conte que preferissin. D’aquestes dibuixos en podeu veure una selecció.Aquesta informació ha estat elaborada a partir de la participació enviada al nostre web per Maria Jorquera