Una mà de contes El blog del programa

04/02/2011
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Notícies

La web d'Una mà de contes ha obtingut la menció d'honor del BaKaFORUM 2011 (Basel-Karlsruhe Forum on Educational and Societal TV and Media), en la categoria d'Educació per a Escolars i Joves.


El BaKaFORUM s'ha celebrat del 27 al 29 de gener a Basilea (Suïssa). És un punt de trobada i una plataforma de cooperació i d'intercanvi entre televisions, productors independents i organitzadors d'esdeveniments relacionats amb la cultura, la societat i l'ensenyament interessats en el treball de qualitat en la televisió, l'educació global i el desenvolupament de l'ensenyament.

20/09/2010
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Notícies


Val_nciaEl pasat 12 de setembre la Universitat de València va convidar Manuel Barrios, director d’Una mà de contes a les IX Jornades d'Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana per explicar, acompanyat de Carme Aymerich, com es poden aprendre matemàtiques a través dels contes.


A més d'un taller sobre com utilitzar el web del programa per a la classe de matemàtiques, es va oferir una conferència: imagineu-vos tota una sala plena de professors de mates mirant contes i aplaudint com si fossin nens. Va ser realment divertit.


Aprofitem aquesta notícia per convidar-vos a visitar l'apartat de Contes i matemàtiques en Contes entrellaçats del blog d'Una mà de contes.

Una de les participacions enviades des de les Jornades d'educació matemàtica al Taller de dibuix, relacionada amb el conte La caravana de la Júlia on apareix com a joc el fet de comptar persones i plantejar-se quantes n'hi caben en un lloc concret.
Install flash playerVeure participacióConfe


14/09/2010
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Notícies

Heu viatjat alguna vegada amb el mapamundi d'Una mà de contes?

A que és divertit viatjar pel món a través dels contes!


Doncs bé, Televisió de Catalunya ha decidit fer una cosa semblant amb el seu programa D’aquíd’allà dedicant tot un mes a un país diferent durant sis mesos: Bolívia, Romania, Colòmbia, la Xina, l’Equador i el Marroc.


I per representar al Marroc  s'ha escollit, entre d'altres programes, el capítol d'Una mà de contes Nasreddín a Barcelona. El programa D'aquíd'allà dedicat al Marroc s'emetrà el 30 de setembre a les 13:30 pel Canal 33.

NbCom recordareu pel conte El camí de Nasreddín, Nasreddín és un personatge molt popular en els països de tradició islàmica; però, a més, Nasreddín a Barcelona és una versió inspirada en una història real.


Mohamed Elouarit, el personatge que surt a la foto dins de la carta, és un mestre contacontes que viu al Marroc i el seu fill Oualid, el noi que traballa al hotel y llegeix la carta, viu a Barcelona. I gràcies a Una mà de contes, per TV3,  Zohra, la mare d'Oualid, va poder veure, des del Marroc, el seu fill i el lloc on treballa.


Com a la història de Nasreddín, Oualid cerca el seu camí animat per les cartes que li escriuen els seus pares dient-li que tingui sort, que l'estimen molt i que se'n recorden molt d'ell, i pels dibuixos que li fan els alumnes del seu pare.


Manuel Barrios, director d'Una mà de contes


20/08/2010
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Notícies

Al llarg dels mesos de juliol i agost s'han continuat rebent les vostres participacions en els tallers d'Una mà de contes. L'equip del programa us vol agrair aquesta fidelitat i recordar-vos que les participacions enviades es poden veure a El lloc dels usuaris (dibuix, retall, contes il·lustrats)

Retall

Dibuixos

Retalls


08/06/2010
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Notícies


CaireEn un acte convocat pel instituto Cervantes de El Cairo, el Centre Nacional de Cultura Infantil -depenent del Consell Superior de Cultura d'Egipte-, i Televisió de Catalunya, es van presentar cinc episodis de Les mil i una nits, sèrie d'Una mà de contes il·lustrada per l'artista Xavier Puigmartí, que va fer una introducció al públic assistent.


09/03/2010
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Notícies

La pàgina web d'Una mà de contes ha superat les 5000 participacions en els seus tallers que han estat publicades.


Podeu disfrutar-les a El lloc dels usuaris>Veure participacions>Tallers, desglossades segons el tipus de taller: dibuix, retall i composició, conte il·lustrat o subtitulat.


Si heu enviat una participació i ha estat publicada, la podreu localitzar a través del cercador.


Us volem donar les gràcies per la vostra col·laboració i animar-vos a continuar usant els tallers per donar a conèixer la vostra creativitat.

Portada

27/01/2010
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Notícies

Taller de Contes, un nou projecte d'Una mà de contes

TallerAprofitant les aportacions que ens arriben a la pàgina web i les que suggereixen artistes i col·laboradors que participen en el programa, Una mà de contes ha produït aquesta temporada quatre nous capítols en què s'expliquen contes sobre com s'expliquen contes: avis, tiets, pares, mares i cosins, nens i nenes, professors i professores, escriptors i actors, lampistes, costureres i astronautes... a casa, a l'escola, a la feina o anant d'excursió, en qualsevol moment i segons com, cadascú té la seva pròpia manera de contar un conte.


Us presentem els quatre primers capítols del Taller de contes: Els tres amics i en Patufet, La Caputxeta negra i el llop Camil, La Rínxols d’or va a l’escola, Nasreddín a Barcelona.


Aquest projecte ha estat pensat especialment per a que hi participeu amb les vostres propostes.

21/12/2009
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Notícies


UNA MÀ DE CONTES


US DESITJA


BONES FESTES!
Install flash playerVeure participació
11/11/2009
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Notícies


Comprensi__b_sicaAnna Serra i Andreu Ayats, professors de català i tècnics superiors de suport a la recerca del Servei de Llengües de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), imparteixen el curs de Comprensió Bàsica, adreçat als estudiants de mobilitat de la UAB. provinents d’arreu del món. El curs presencial es completa amb un bloc, amb la intenció de fomentar l’autonomia de l’alumnat respecte a la comprensió i l’ús de la llengua catalana.


A principis del curs 2008-2009, quan tot just s’havia fet públic el web d’Una mà de contes, ja va ser considerat un instrument d’interès per al curs de Comprensió Bàsica, i el seu bloc va recollir una activitat amb els alumnes al voltant de la comprensió i comentari d’un conjunt de contes.


Un any després, els professors del curs han dut a terme una altra activitat a partir d’Una mà de contes: "Comprensió oral i escrita d’un conte infantil i subtitulació en qualsevol llengua”.

   Com a resultat de la utilització del Taller de subtitulació, La Maria Joao ha subtitulat en portuguès Els tres porquets; la Ilària, en italià, Cua de peix; la Ilènia, també en italià, La senyora Fortuna i el senyor Diner; la Liana, en portuguès del Brasil, La sirena i les pomes; l’Olga, en polonès, El pardalet; i l’Alejandra, en castellà de Colòmbia, Els quatre músics; la Jessica ha subtitulat El Patufet, en anglès; l’Andrés, En Pere sense por, en castellà; l’Alejandro, també en castellà, L’Ulrich i l’illa de glaç; la Thaís, El gegant egoista, en anglès; la Belén, en castellà, La senyora Fortuna i el senyor Diner; i, en euskera, el Ion, ha subtitulat El fantasma del violí.El bloc (1 i 2) del curs de Comprensió Bàsica inclou aquesta activitat de subtitulació i anirà incorporant la continuació del que esperem que sigui una fructífera col·laboració amb Una mà de contes.
21/10/2009
Escrit per: Una mà de contes
Categoria: Notícies


S_persUna mà de contes ha estat present a la Festa dels Súpers, celebrada els dies 17 i 18 d’octubre, en què s’ha presentat el nou canal Super3. Una mà de contes figura a la seva programació des del primer dia i estrenarà noves sèries al llarg dels propers mesos.


Si durant la Festa heu fet i enviat un dibuix a la pàgina web, el trobareu publicat a les participacions del Taller de dibuix dels dies 17 i 18 d’octubre.


Esperem que, els i les que hagueu utilitzat el taller per primera vegada, continueu enviant les vostres participacions, fetes, amb més temps disponible, a casa o a l’escola. 


Entrades següents | Entrades anteriors

Enllaços patrocinats