La franja del migdia del Turmix del dilluns 2 de juliol està dedicada a recuperar tres concerts de la sèrie De Prop, estrenats el juliol - agost de 2006: Le Petit Ramon i les Filles del Pànic, Love of Lesbian i Eduard Canimas.

El primer dels protagonistes, Le Petit Ramon i les Filles del Pànic, és una formació barcelonina encapçalada per Ramon Faura, un personal cantautor elèctric envoltat d’un grup prou singular.

Ell mateix intenta explicar-ho a la seva web, amb un article amb el títol de "Qu’est-ce que c’est Le Petit Ramon?". Això és el que diu:

“Le Petit Ramon és un experiment musical contra la perfecció i la higiene.
Le Petit Ramon és una lloança a la superficialitat.
La Petit Ramon vol ser un K.O contra els solemnes.
Le Petit Ramon s’avorreix amb la gent sana, macota i tolerant.
Le Petit Ramon canta al món!
Le Petit Ramon admira als Beatles, als Kraftwerk, als Devo,
als Sex Pistols, al Jacques Dutronc i al Sèrge Gainsbourg.
Al Le Petit Ramon li agrada el Gin-tònic i les noies rialleres.
Le Petit Ramon és un homenatge pop a Thomas Bernhard,
F.Dostoievski, Marcel Proust, Arthur Rimbaud, Witold Gombrowicz i
Louis-Ferdinand Céline.
Le Petit Ramon és un experiment contra els pesats.”

En el concert per a De Prop, Le Petit Ramon va presentar les cançons del seu segon disc Luxúria (2005), acompanyat d’una banda integrada per Lluís Cots (bateria), Gemma Lloret (teclats, veus), Tony Laming (guitarra), Elvis J.V. (cello), Xavi Tasies (percussió, veus), i Miquel Suspedra (baix, guitarra, veus).

Le Petit Ramon ja té a punt el seu tercer àlbum, titulat Morts, mentre ja prepara les cançons del quart. A la seva pàgina a MySpace podeu consultar les dates dels seus propers concerts.El segon grup del dia és Love of Lesbian, una formació catalana de pop-rock integrada per Santi Balmes (veu, guitarra), Jordi Roig (guitarra), Julian Saldarriaga (guitarra acústica i seqüenciador), Joan Ramon Planell (baix), Oriol Bonet (bateria), i Josep Mª Baldomà (teclats). Des de la seva creació el 1997, la banda ha deixat l’anglès i ara escriu i cantar en castellà. En el seu pas per De Prop va presentar el seu disc Maniobras de Escapismo (2005). El seu treball més recent és Cuentos chinos para niños del Japón, publicat aquest 2007.

El proper 21 de juliol, Love of Lesbian actuarà al festival Pop Arb d’Arbúcies. Podeu veure el seu calendari de concerts a la seva pàgina a MySpace. I aquí podeu veure un making of del seu darrer disc Cuentos chinos para niños del Japón, amb la cançó Shiwa de fons.El darrer protagonista dels concerts del Turmix del dilluns 2 de juliol serà l’Eduard Canimas, antic cantant del grup gironí Zit Zània. Ja com a solista, i després de col•laboracions amb Roger Mas i Gerard Jacques, el 2004 va autoproduir-se el seu debut Canimas i Rebentes.

Aquest disc és la base del seu concert a De Prop, on Canimas va actuar acompanyat per Marc Clos (bateria), Manel Vega (contrabaix) i David Ibáñez (guitarres).

Com podreu comprovar, el gironí és un músic que va més enllà sobre un escenari, amb una cuidada posada en escena, projeccions audiovisuals i un concepte teatral.