Després d’uns mesos d'inactivitat, amb l’any nou el "Teló Groc" s’aixeca per recomençar la seva activitat. Farem un punt i a part i
començarem el nou trimestre amb l’expectativa d’un mes de gener ple d’estrenes teatrals que desperten interès. "A priori" semblen força interessants.

Em ve de gust fer un petit repàs del que ens anirem trobant a mesura que passin els dies.

Per començar, el Teatre Romea acollirà l’obra d’Ingman Bergman “Sonata de otoño”, interpretada per Marisa Paredes, Nuria Gallardo, Chema Muñoz i Pilar Gil.L’última vegada que Ingrid Bergman es va posar davant una càmera de cinema va ser per rodar “Sonata de tardor”, escrita i dirigida pel seu compatriota Ingmar Bergman. Era l’any 1978. El film va guanyar el Globus d’Or i ara les actrius poden guanyar un Max d’interpretació per aquesta obra, que ha dirigit i adaptat al teatre José Carlos Plaza. La història gira al voltant d’una pianista molt prestigiosa que desatén les seves obligacions familiars i anteposa la seva carrera professional. El seu entorn i l’enfrontament amb les seves filles, sobretot amb la gran, centren el relat. Quan aquesta pianista torna a casa seva després de set anys d’absència, s’enfronta als retrets de la seva filla Eva, Nuria Gallardo, casada amb un pastor protestant, Chema Muñoz, i que ha recollit i cuidat la seva germana petita, Helena, que és una malalta crònica.


Per cert, que ara que podrem veure aquesta versió teatral de “Sonata de otoño”, acaba de sortir la notícia sobre el llibre més complet que s’ha fet mai sobre l’autor d’aquesta peça, el director de cinema i teatre Ingmar Bergman. Perquè us en feu una idea, el llibre pesa 6 kg, té 592 pàgines i fa 41x30 centímetres i es diu “The Ingmar Bergman Archives”, l'ha tret al mercat en suec i anglès l’editorial alemanya Taschen. Aquest llibre és un tribut al mateix Bergman, compila documents, fotografies i dibuixa quin va ser el perfil del director. A aquest llibre s'hi ha adjuntat un llibre més petit en castellà per a tots aquells que ho teniu magre amb l’anglès. També hi ha un DVD amb dues hores casolanes de Bergman i escenes descartades de rodatges. Per anar fent boca de com pot ser aquest llibre i de com pot ser la primera versió teatral de “Sonata de otoño”, què us sembla un bocí de la pel·li?
"Sonata de otoño" s'estarà al teatre Romea fins el 8 de febrer.