L'amfiteatre de la muntanya de Montjuïc serà l'epicentre artístic del Festival d'Estiu de Barcelona Grec'08, que se celebrarà entre el 25 de juny i el 2 d'agost.
La carta de presentació de l'edició d'enguany, la segona que dirigeix Ricardo Szwarcer, és un espectacle especialment pensat per a aquest espai amb un obra clàssica del teatre musical del segle XX, "La història d'un soldat", interpretada per Ángel Pavlovsky i amb la narració de la cantant de fados Mísia. Aquest és un dels 57 espectacles que oferirà el Grec aquest estiu, dels quals 23 seran produccions teatrals, 11 espectacles de dansa i 23 actuacions musicals.
GREC'08
Festival de Barcelona
del 25de juny al 2 d'agost

El perfil de Ricardo Szwarcer es va imposar al d'una vintena de candidats que competien per subtituir Borja Sitjà, al capdevant del Festival d'Estiu de Barcelona Grec. Argentí establer a Londres, Ricardo Szwarcer havia col.laborat amb el seu predecessor en el càrrec l'any 2004 i el 2004, el del Fòrum. La direcció artística de l'ôpera de Lille o la producció del Festival de Teatre de la Biennal de Venècia de Luis Pascual, a mitjan dels noranta són algunes de les gredencials d'un home que conèix bé els escenaris europeus, i que vol convertir el Festival de Grec en una finestra oberta i d'intercanvi de l'escena internacional.