Si voleu passar una bona estona al teatre, no us heu de perdre l’obra que estan fent a la sala petita del TNC: “L’home, la bèstia i la virtut” de Luigi Pirandello. El dramaturg sicilià va apostar, en aquesta obra, per una trama directa i divertidíssima. A “L’home, la bèstia i la virtut” Pirandello proposa un joc d’aparences. Ens presenta tres personatges i atorga a cadascun d’ells una màscara. No només ens ensenya que la societat els ha atorgat aquests papers, sinó que ells mateixos saben que són màscares, les accepten i les acaben interpretant. Podríem classificar “L’home, la bèstia i la virtut” com un sainet que ens parla de Paolino (Eduard Farelo), que és un professor respectable que amaga un secret: està enamorat de la senyora Perella, (Teresa Sánchez), la mare d’un dels seus alumnes, casada amb un marit que duu una doble vida.
Quan la dona descobreix que està encinta de Paolino, aquest, per evitar l’escàndol, es veurà obligat a organitzar una trobada eròtica entre la dona i el marit, (Jordi Martínez), un mariner rude com un animal que fa anys que defuig dels seus deures conjugals...Pep Pla ha dirigit aquesta peça i ho fet donant-li el ritme precís, a mi personalment m’ha agradat força. El repartiment és molt encertat. Tot i que si Eduard Farelo frenés una mica el seu ímpetu sicilià, potser no atabalaria tant el públic, segons quins moments. Jordi Martínez i Teresa Sánchez tanquen el triangle d’aquest sainet. Enric
Serra, Rosa Cadafalch, Oriol Casals, Ernest Ollero, Teresa Urroz, Dani Claramunt i els nens Raimon Cardalús i Nacho Fernández completen el repartiment que compta amb el vestuari i l'escenografia de Montse Amènos. fins el 27 d'abril teniu temps per poder veure aquest obra a la Sala Petita del TNC.