iCat FM - Teló Groc
Categoria: Estrenes
Escrit per: Rosa Romero
Decididament ja tinc ganes que arribi el dia 12 de juny per anar al Teatre Nacional de >Catalunya i veure un gran espectacle de ballet amb una gran companyia europea. El Ballet Preljocaj, que ens presentaran "Les 4 saisons..." de Vivaldi tancarà la temporada del TNC. Aquest espectàcle amb música de Vivaldi és una relectura moderna del cèlebre concert conegut popularment com les quatre estacions.

Angelin Preljocaj

El coreògraf Anjelin Preljocaj és una de les personalitats més rellevants i originals de la dansa contemporània francesa. Col.laborador d'alguns dels grans centres de dansa mundials, especialment de l'òpera de París, i director del Centre Choréographique Nacional d'Aix-en-Provence, el coreògraf és una garantia d'innovació i de qualitat.A "Les 4 saisons..." Preljocaj ha treballat conjuntament amb un altre innovador, en aquest cas artista plàstic, Frabrice Hyber. Aquesta fusió dels dos universos ha donat lloc a una peça colorista. Una autèntica "caosgrafia" com se l'ha anomenada, que dóna una nova vida i un nou significat al conegut concert de Vivaldi.

Ballet Prelljocaj

Dotze ballarins ens proposaran una successió d'escenes que fusionen el classicisme de la partitura amb el modernisme exacerbat de la "caosgrafia".

Ballet Preljocaj "4 saisons.."

Diuen que tothom que ja ha vist "Les 4 saisons..." ha quedat sorprès, en veure arribar fins al límit del que és capaç el cos humà . "Les 4 saisons....", del Ballet Preljocaj, és a priori un tancament de prestigi pel TNC del 12 al 15 de juny. Ja us comentarè què m’assemblat. Vosaltres fèu el mateix!
Carpe Diem
Categoria: Estrenes
Escrit per: Rosa Romero
Iago Pericot, un “jove” creador de 79 anys, porta al Mercat de les Flors "Mozartnu 1986-2008", un espectacle que té la seva arrel en una peça que el director i dramaturg va estrenar el 1986 amb el mateix títol. Aleshores hi participaven dos ballarins i per aquesta nova estrena, se n'hi han afegit dos més.
Iago Pericot es manté en actiu i es permet fer una ullada crítica a les seves antigues creacions per dotar-les de nous significats. Aquest home lliure, creador i referent indiscutible del teatre independent i experimental català, parteix d'aquest vell muntatge de dansa per plantejar qüestions sobre el pas del temps i la confusió de l'actual moment social."Mozartnu" es va poder estrenar l'any 86 al Festival de Teatre Contemporani de Sitges i els intèrprets van ser Jordi Cortés i Neus Ferrer. L'espectacle aprofundia en la bellesa de les relacions humanes a través del cos despullat del intèrprets. Vint-i-dos anys després d'aquella estrena, Cortés i Ferrer pugen novament a l'escenari amb una relectura que mostra l'evolució de les mateixes relacions amb el pas del temps, però ara acompanyats d'Òscar Kapoya i Roser López per ballar la Missa de la Coronació de Mozart.

Mozartnu

"Morzatnu 1986-2008” s'estarà al Mercat de les Flors fins al 20 d'abril. Avui la vaig a veure, en tinc moltes ganes. Ja us comentaré com ha anat. Si algú més hi va, que ens ho digui!
Categoria: Estrenes
Escrit per: Rosa Romero
Amics i amigues, el Teló Groc d’iCat s’ha obert per oferir-vos entrades a 5 euros.
Al Mercat de les Flors estan fent un nou cicle de dansa en coproducció amb AREATangent, una plataforma de creadors emergents que treballa com a espai de gestació de noves propostes. Aquest cicle es diu “LLANÇA EL COS A LA BATALLA” i és de dansa, art, i comunicació una proposta arriscada i innovadora.

Mercat de les Flors
D'entrada el vestíbul del Mercat del teatre s'ha transformat completament en un espai social, on es mesclen exposicions d'art, espais de diàleg i atnció, un restaurant amb la idea d'acostar el pùblic les creacions de joves artístes i coreògrafs. com ara Blanca Arrieta.

Blanca Arrieta
El llenguatge de Blanca Arrieta es desenvolupa a partir del propi cos, explorant les seves possibilitats comunicatives per arribar a la màxima expressió . “Rest” és l’espectacle del qual tenim entrades dobles a 5 euros per l’estrena.
“Rest”
Mercat de les FlorsDimarts 18 -21 h.

"Adsurdo" Iker Gómez
“Absurdo” és el treball d’Iker Gómez. Dues ballarines i tres músics desenvolupen aquest treball, una trobada dadaista de dansa, música i vídeo. L’absurd és el punt de partida de la peça i, si us agrada Mozart, parteix del Rèquiem, interpretat lliurament per Perro Teproduce, i amb el treball audiovisual del propi Iker.
Si teniu curiositat per veure aquesta peça, ja ho sabeu: Teló Groc us ofereix entrades dobles a 5 euros pel dia de l’estrena. El dijous 20 de març a les 9 del vespre al Mercat de les Flors.
“Absurdo”
Mercat de les Flors
Dijous 20- 21h.

Afanyeu-vos a demanar les entrades entrant als comentaris del blog Per cert si heu vis algun dels espectacles del cicle necessitem cronistes que ens comentin coses. Us espero. Esteu a la wait, perquè les estrenes d’aquest cicle, “LLANÇA EL COS A LA BATALLA” us continuarà reclamen la setmana vinent, amb més entrades.


 
<   juliol 2020   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

© 2006 Catalunya Ràdio S.R.G., S.A. CCRTV Interactiva, S.A.