iCat FM - Teló Groc
Categoria: General
Escrit per: Rosa Romero

Fins el mes de setembre el Teatre Lliure no presentarà la totalitat dels espectacles de la temporada 2008/’09, però com que suposo que tenir quatre apunts del que podrem veure la temporada vinent a tothom li desperta la curiositat, doncs... Us faig un tast del que trobarem al Teatre Lliure.
Per inaugurar la temporada, Alèx Rigola ens muntarà un espectacle absolutament vigent que està trencant el rècord aconseguit al West End de Londres, a Broadway. Es tracta de "Rock'n'Roll", una obra de Tom Stoppard que ens parla de tres personatges que representen tres generacions, i fins aquí puc llegir, de moment. Més coses. Una de les obres més conegudes de Doris Lessing és "Play with a tiger", de 1963, una obra que parla d'un matrimoni que pertany a la societat emergent de la postguerra mundial, i que dirigirà Carlota Subirós.

"Rock'nRoll" de Tom Stoppard

Una bona notícia: pels vols de Nadal, tots aquells que no vau poder veure "La forma de les coses", de Neil Labute, un dels èxits de la temporada, ho tindreu resolt perquè tornarà a l'Espai Lliure, i l'altre èxit, en aquest cas, a la sala Fabià Puigserver, "Coral romput", de Vicent Andrés Estellés, també tornarà al Lliure. "L'home coixí", de Martin McDonagh, dirigit per Xicu Masó; Carles Alfaro dirigint Francesc Orella en un Harold Pinter, "Traïció"; Mal Pelo, i Gelabert-Azzopardi són els bon auguris que ens planteja el Lliure per la temporada que ve.

"L'home Coixí" de Martin McDonag
"L'home coixí" de Martin McDonag la dirigirà Xicu Masó

L'autora anglesa Doris Lesing
"Play with a tiger" un obra que dirigirà Carlota Subirós.


Categoria: General
Escrit per: Rosa Romero
MERCAT FLORS
"GOLDBERG", un espectacle que em crida força l’atenció.
Conec Ferran Carvajal de veure’l com actor interpretant persdonatges al teatre.De vegades en segons quines obres ha fet apunts coreogràfics i ens ha recordat que també és ballarí i coreògraf. Ara tenim l’oportunitat de veure’l actuant al Mercat de les Flors en el drama musical “Golberg”, un muntatge de creació pròpia amb idea original i coreografia del mateix Ferran Carvajal.
"Goldberg" compta en escena amb 2 ballarins, el mateix Ferran Carvajal i Anna Roblas, i 3 músics, Oriol Algueró, violí; Natan Paruzel, viola, i Laia Puig, violoncel. La peça gira entorn de les famoses "Variacions Goldberg", de J. S. Bach, en la versió per a corda adaptada per Sitkovetski. Segons la llegenda, aquesta mítica partitura clàssica va ser encarregada a mitjans del segle XVII pel compte Keyserlingk perquè tenia insomni i cada nit la feia interpretar en viu per un grup de músics per alleugerir l'avorriment i la desesperació nocturns. L'espectacle es presenta en un format íntim a través de pocs elements, en un espai que desitja evocar la intimitat d'una llar marcada pel costum i l'opressió, amb la nit com a teló de fons característic. La línia argumental té com a eix l'insomni. L'insomni com a obstacle i també com a símptoma que expressa l'excés de soroll.
"Golberg", de Ferran Carvajal, només estarà fins al diumenge 6 al Mercat de les Flors.

golbergCategoria: General
Escrit per: Rosa Romero
Durant el mes de febrer /març el Teatre Lliure ha obert la porta als espectacles internacionals de gran prestigi. Grans creadors europeus han passat i passaran per l’escenari de la Fabià Puigserver per donar l’oportunitat al públic de Barcelona de saber què s’esta fent fora de les nostres fronteres. Fem un repàs.

“Endstation Amerika” és el muntatge amb el que el director alemany Frank Castork ens va obsequiar. És una versió lliure de l’obra de Tennessee Williams “Un travia anomenat Desig”.


Una escena d'Endstation Amerika"
Si vols veure un trailer de l'obra "Endstation Amerika" clica aquí.


Frank Castork és director de la prestigiosa Volksbühne am Rosa Luxemburg Platz de Berlin des de fa quinze anys, i és un dels director més creatius i imaginatius del panorama escènic europeu. En aquesta versió de l’obra de Williams, Castork ha plasmat l’anarquia i el fracàs de l’”American dream” deconstruint l’obra totalment sense cap concessió. Va ser un èxit de públic i de crítica.


Una altra meravella que ha visitat la sala Fabià Puigserver és “The Andersen Project”.
A partir de de Hans Christian Andersen, Robert Lepage va crear i dirigir aquest espectacle que es va estrenar a Dinamarca amb motiu del 200 aniversari de H.C.Andersen. Va ser un encàrrec que se li va fer al director quebequès amb aquest motiu. Des d’aleshores ha voltat per tot arreu i ha fet que el pùblic es meravallés amb la màgia d’aquest espectacle, que fa servir la tecnologia amb gran pecisió, i el saber fer de l’únic actor de l’espectacle, Yves Jacques.

THE ANDERSEN PROJECT
Si voleu veure un trailer de “The Andersen Project” cliqueu aquí.


La sala Fabià Puigserver del Lliure s'ha omplert amb “Impressing the Czar”, En aquest cas parlem de dansa i d’un dels millors coreògrafs de la seva generació. Es tracta de William Forsythe (N.Y. 1949), va crear “Impressing the Czar” al 1988 per al Ballet de Frankfurt, i ara l’ha recreat en exclusiva per al Ballet Reial de Flandes que es el que hem pogut veure al Teatre Lliure. Amb els anys Forsythe ha desenvolupat una estètica particular del ballet que trenca amb la convencionalitat i es dedica a la creació d’obres originals i fascinants.

impressing the cazar
Si voleu veure un tràiler de “Impressing de Czar” cliqueu aquí

“The Lobster Shop” creada i dirigida per Jan Lauwers , és l'ùltim espectacle que s'ha pogut veure fins ara . El balanç dels internacionals que ha portat fins ara el Teatre Lliure és molt possitiu.I encara queda el cicle del Radicals del LLiure on podrem veure entre d'altres a Stefan Kaegi.

The Lobter
Si voleu veure el tràiler de "The Lobster Shop" cliqueu aqui
Ei, deixeu els vostres comentaris, si heu vist aquest espectacles m'agradaria saber si us han agradat, quin es la vostra opinió? què en penseu dels internacionaqls de LLiure?
Us agraden els llibres de teatre? els cinc primers comentaris els hi regalarè un llibre de teatre?Categoria: General
Escrit per: Rosa Romero

Al Teló Groc, el Blog de les Arts Escèniques d’Icat Fm, hi trobareu tots els continguts al voltat de la informació de teatre, de circ i de dansa. Volem estar oberts a tot tipus d’activitats que neixin de les arts escèniques. Al blog hi trobareu diverses CATEGORIES per classificar temes concrets.

ESTRENES. Aquí hi trobareu totes les estrenes que es facin arreu de Catalunya

COMENTARI CRÍTIC. En aquesta secció vosaltres també podreu dir-hi la vostra a través dels vostres comentaris. La vostra opinió serà molt important.

NOTÍCIES. Seran nacionals i internacionals.

ASSAJOS. A través dels reportatges d’assajos us avançarem quines són les estrenes que s’estan preparant.

GENERAL. Missatges sense etiquetar, temes i idees.

TRÀILERS TEATRALS.

ALLÒ QUE NINGÚ NO SAP. Aquesta és una secció molt especial, que m’hauré de treballar molt i molt. Segur que us agradar i us sorprendrà!!. Fins aquí puc llegir...que diuen!

Espero de debó que amb el Teló Groc, ens ho pasem molt bé que sigui un autèntic blog d’intercanvi entre tots els que ens agrada el teatre. Per cert ! a travès del Blog heu d’estar alerta perqué també sortejarem entrades de teatre i llibres.
Molta merda a tothom i...que s’aixequi el teló!


Pàgina anterior  
<   octubre 2019   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

© 2006 Catalunya Ràdio S.R.G., S.A. CCRTV Interactiva, S.A.