A La Villarroel els joves autors són els protagonistes de la temporada. Jordi Casanoves, Alberto Espinosa o Jordi Faura dirigiran les seves pròpies obres a l'escenari de la sala barcelonina.
"La Ruïna" de Jordi Casanoves s'emmarca en un ambient de crisi econòmica i és l'encarregada d'obrir la temporada de la Villarroel el 4 de setembre. Del mateix dramaturg i director es presentarà el mes de gener "La revolució", una peça encara en procés de creació que s'anirà acabant a mesura que es vagi treballant; serà com un Working Progress. L'actriu Marta Angelat és l'encarregada de dirigir Joel Joan en un dels reptes interpretatius més importants de la carrera de l'actor. "Jo sóc la meva dona" és un monòleg de Doug Wright, on s'explica la vida de Charlotte von Mahlsdorf, un transvestit, un personatge real que després de convertir-se en dona va aconseguir sobreviure al nazisme i després al comunisme. L'obra s'estrenarà a l'octubre amb traducció de Joan Sallent.

Cartell amb les obres de la temporada 2007/'09

Presentació de la temporada 2008/'09

"Hikimori" és la proposta de Jordi Faura amb direcció d'ell mateix i Abel Coll. La realitat dels adolescents japonesos, que es tanquen a les seves habitacions i s'aïllen de tot amb els videojocs "4 Bailes" (tangos, boleros, rock&roll i vals), aquesta és la proposta d'Albert Espinosa, un muntatge amb molta música que proposarà un fórum cada nit amb els espectadors.

Cartell "Germanes"

Tancarà la programació de la Villarroel la tornada del gran èxit de la temporada, "Germanes" de Carol López, del 28 de maig al 21 de juny del 2009.