RECEPTA:

Figues caramelitzades amb fetge d’ànec i reducciò de Sauternes i cous cous de coliflor

Ingredients per a 4 persones:

• 8 figues coll de dama

• 4 talls de fetge d’ànec de 100gr cadascú

• sucre

• 1 got de vi blanc Sauternes

• 1 nou de mantega

• sal pebre

• 1 coliflor

• Sal, oli i vinagre

Per fer el cous cous de coliflor, tallem la coliflor a 1 milímetre de la superficie perquè caiguin les boletes de coliflor, les posem amb oli, vinagre i sal i aigua bullint per sobre.

Ho reservem.

Caramelitzem les figues en una paella antiadherent molt calenta, tallades per la meitad, un cop ben cruixent les posem a sobre del plat. A la mateixa paella calenta marquem el fetge d’ànec 20 segons per cada banda i el posem a sobre de les figues. Per acabar el plat posem el cous cous de coliflor per dalt, una mica de sal maldon i un raig d’oli.