Les 7 edats del rock segons la BBC, aviat a Sputnik

Ens complau molt anunciar-vos que Sputnik ha comprat els drets per emetre la sèrie de la BBC "7 ages of rock". Ens agradaria poder penjar-ne clips perquè en veiéssiu algun fragment, però ara per ara, i per qüestions legals, no és possible. O sigui que ens hem conformar amb ensenyar-vos algunes fotos. Per veure-les i conèixer més detalls sobre la sèrie, seguiu llegint.

"7 ages of rock" d'una ambiciosa producció de set capítols estrenada aquest hivern que recorre les diverses transformacions / èpoques / escenes que han donat forma al rock des de mitjans dels anys seixanta fins ara. La llista de músics que hi apareixen fa feredat: de The Rolling Stones i The Who a Franz Ferdinand i companyia, passant per... gairebé tot.

Gairebé, perquè és un producte "made in England" i com era d'esperar, posa especial atenció en els seus propis artistes. Però això no vol dir que s'ignorin artistes i fenòmens nord-americans (de la música no anglosaxona, oblideu-vos-en). A grans trets, els temes dels capítols són els següents:

-La invasió britànica de The Beatles, The Kinks, The Rolling Stones i companyia.

Mick Jagger


-L'art rock de The Velvet Underground, Bowie, Roxy Music...

Brian Ferry


-El punk a tots dos costats de l'Atlàntic

Rotten / Lydon


-El heavy metal: de Black Sabbath a Metallica

Tony Iommi


-El rock d'estadi, començant per Led Zeppelin, acabant amb U2 i passant pels banys de masses de Queen als 70 i Bruce Springsteen als 80.

Queen


-El rock alternatiu nord-americà

R.E.M.


-El brit pop i els seus derivats, però també The Smiths!

Morrissey

Com sempre passa amb les produccions de la BBC, hi ha molt material d'arxiu, però també entrevistes recents amb els supervivents de cada època: es veu que quan la British Broadcasting Corporation truca a la porta, ningú diu que no.

Estem treballant en la traducció, el doblatge, etc. de la sèrie. Ben aviat podrem anunciar-ne les dates d'emissió.

A la web de la BBC dedicada a la sèrie hi trobareu molta més informació.