DIMARTS 26 DE NOVEMBRE, 0.30h -33-

"Rossy"

Jordi Rossy és bateria. Un dels millors. Juga a la primera divisió del jazz internacional i ha unit les escenes del jazz de Barcelona i Nova York. Però la seva carrera fa un gir i canvia la seguretat de l'èxit per la incertesa d'un somni que no sap si podrà fer realitat.Rossy és un dels músics de jazz més importants que ha donat mai Catalunya. Als anys noranta, va ser el principal responsable de l’intercanvi, avui estable i constant, entre músics de jazz de Barcelona i dels Estats Units. I durant una dècada va ser bateria d’un dels grups de més èxit del jazz contemporani, el trio del pianista nord-americà Brad Mehldau. L’any 2004, la seva vida fa un tomb i Rossy canvia la seva posició de privilegi com a bateria de fama internacional per provar sort com a pianista, compositor i líder d’un grup que inclou el seu fill adolescent, Fèlix, a la trompeta. El documental “Rossy” el segueix en aquest canvi inesperat que resulta en una història on es barregen amistat, família, un viatge de redescoberta a Nova York, el jazz i una manera diferent d’entendre la idea de l’èxit.

Al programa apareixen, a més dels membres de la família Rossy, figures del jazz dels Estats Units com Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Chris Cheek i Ingrid Jensen, a més de músics clau de l’escena local com Perico Sambeat, Lluís Vidal o Albert Sanz.

El documental, signat per Elsabeth Produccions, ha comptat amb la col•laboració de TV3 i es va estrenar al festival In-Edit.