DIMARTS 5 DE NOVEMBRE, A LES 0.20h -33-

"Papagordo: a casa de Raimundo Amador"

Retrat íntim d'un mestre de la guitarra

El guitarrista Raimundo Amador és un dels músics més importants de l'Estat. Amb els grups Veneno i Pata Negra va apropar els llenguatges del flamenc i el rock, i ha col•laborat amb Camarón de la Isla, Björk i B.B. King.

Però al documental “Papagordo”, Raimundo Amador no és una estrella. És l’encarregat d’anar a comprar i de fer el dinar, l’avi que transmet la seva passió per la música a fills i néts i la persona a qui les senyores del mercat –“...a ti te he visto yo en Canal Sur...”- confonen amb algú que surt a la tele.

"Esta guitarra es buena, pero parece la de un vampiro"

En aquest retrat qüotidià carregat de poesia, Raimundo s’envolta de la seva família, repassa la col•lecció de discos o discuteix amb la seva dona perquè el rebost és ple de guitarres. I en aquestes escenes domèstiques es propicien converses que expliquen millor que cap entrevista el com i el per què de la música de Raimundo Amador, un artista que sempre s’ha expressat millor amb la música que amb la paraula.

“Papagordo: a casa de Raimundo Amador” és un documental de La Mina Produccions i va ser premiat l’any 2011 pel públic del festival In-Edit.Beefeater.

Aquest programa estarà disponible en streaming durant els 7 dies posteriors a la seva emissió.