DIJOUS 3 DE JULIOL, A LES 22.55 -CANAL 33-

La música a les Balears als anys 60 i 70

Durant els anys seixanta i setanta, les Illes Balears van ser l’escenari d’alguns dels episodis musicals més creatius d’aquell temps. Artistes de tot el món van viatjar fins les Balears atrets per l’experiència lisèrgica, el contacte amb la natura i un grau de llibertat impensable a la Península.

Daevid Allen: visionari i fundador de Soft Machine

El documental “Les illes escollides”, fet per un equip de l’Sputnik, fa un recorregut per les illes per explicar una història amb episodis molt diversos, però connectats entre sí per una constant: la recerca de la llibertat a través de la creativitat.

Entre d’altres, “Les illes escollides” s’atura en les úniques actuacions de Jimi Hendrix a Espanya, la fundació a Deià de la llegendària banda britànica The Soft Machine, l’estada de Bob Dylan en un molí de Formentera o la gravació d’un disc de Pau Riba en plena natura.

Pau Riba va gravar "Jo, la donya i el gripau" a Formentera i sense electricitat

El programa inclou entrevistes exclusives amb els músics Robert Wyatt, Kevin Ayers i Daevid Allen (tots tres fundadors de The Soft Machine), Pau Riba, Pep Laguarda, Joan Bibiloni, Llorenç Santamaria i Remigi Palmero, i recull, a més, els testimonis dels fills del poeta britànic Robert Graves.

Robert Wyatt explica com va aprendre a tocar la bateria a Deià