Categoria: Notícies
Escrit per: sputnik
Degut a la vaga general del 29/3, se suspèn la reemissió de Sputnik -"Que Déu beneeixi Ozzy Osbourne" (1a part)- prevista per DIMECRES 28 a les 23.35h al canal 33. Aquest és el comunicat del comité de treballadors:

"Els treballadors de TVC s'han adherit a la vaga general contra la reforma laboral i les retallades socials; per aquest motiu, la programació dels nostres canals i els continguts a la xarxa restaran alterats durant tot el dia d'avui. L'acord de Serveis Mínims és el compromís dels treballadors de TVC amb els mitjans de servei públic, la informació i la producció interna."
Categoria: Notícies
Escrit per: sputnik
Es diu "Barcelona en flor" i és una crònica de l'última edició del festival San Miguel Primavera Sound feta per l'Sputnik.

S'emetrà a Sputnik diumenge 11 de desembre a les 21h. I es podrà veure en primícia dimecres 23 de novembre a les 19.30h a l'Apolo Diner (C/Vila i Vilà, 60-62, Bcn), com a acte inaugural del festival San Miguel Primavera Club 2011.

Categoria: Notícies
Escrit per: sputnik
"To de re per a mandolina i clarinet", un documental fet per l'equip de l'Sputnik sobre el moviment musical de Barcelona que el Gato Pérez va batejar com a Ona Laietana, ha estat seleccionat pel festival internacional de documental i cinema musical In-Edit de Barcelona.El documental es podrà veure dimecres 2 de novembre (22h) i divendres 4 de novembre (18h) al cinema Aribau Club 1. Aviat s'emetrà a Sputnik. Més informació sobre les projeccions i la venda d'entrades, aquí.
Categoria: Notícies
Escrit per: sputnik
El retorn de Blur haurà d'esperar uns dies.

Dimecres 12, degut a l'emissió d'un especial sobre el partit Barça-Betis de la copa del Rei de futbol, no hi haurà Sputnik. La primera part de "Blur: el final del camí" s'emetrà dimecres 26.

Tornem la pròxima setmana.

Però dissabte 15 al matí (11.15h) sí que tindrem Sputnik: reemetrem "Roxy Music: More than this...", la història de la banda britànica que millor va saber casar avantguarda i cultura pop als anys 70.
Categoria: Notícies
Escrit per: sputnik
Tenim plans pel 2011. I els complirem.

La nostra llista de bons propòsits.

Al gener estrenarem “Blur: el final del camí”, un recorregut per la carrera del grup de Damon Albarn, que és, al mateix temps, la història d’una amistat truncada per la fama. “Rossy” és el retrat d’un músic de jazz que canvia la comoditat de l’èxit per la il•lusió de fer el que realment vol. I el programa “Els vídeos dels 80” és el que promet el seu títol: un recorregut per la dècada gloriosa del vídeoclip de la mà d’alguns dels clips més significatius dels anys 80.

També preparem un documental de producció pròpia sobre l’escena musical de l’ona laietana -la de Sisa, l’Orquestra Mirasol, Gato Pérez...-. Tenim la història definitiva sobre els Bee Gees, estrelles de la música disco però també una gran banda pop. I anem darrere de “Stones in Exile”, la crònica de la gravació del que possiblement sigui el millor àlbum dels Rolling Stones, “Exile on Main Street”. Però això serà més endavant.

09/12/2010: The Doors al cinema

Categoria: Notícies
Escrit per: sputnik
Es va poder veure al festival In-Edit i divendres 10 s'estrena als cinemes Verdi de Barcelona.

Encara no són molts, però cada vegada hi ha més documentals musicals que entren al circuit de les sales de cinema. Divendres s'hi afegeix "When you're strange", una cinta dirigida pel realitzador Tom DiCillo i amb narració de Johnny Depp que recorre la trajectòria de The Doors a base de material d'arxiu, entrevistes i, el més atractiu de la pel·lícula, imatges inèdites de Jim Morrison preses durant el rodatge d'una obscura pel·lícula experimental, "HWY. An American pastoral", que el cantant de The Doors va dirigir i protagonitzar l'any 1969. El relat que fa DiCillo és ordenat, clar i força convencional, però les seqüències inèdites de Jim Morrisson tenen tota la poesia que li falta a la resta de la pel·lícula.

En primer terme, DiCillo. Darrere seu, el poster de la pel·lícula.

"When you're strange" havia d'anar directament al mercat de DVD, però després del seu pas pel festival de Berlín i de la incorporació de Depp com a narrador -originalment la veu la posava un locutor anònim-, a Europa la pel·lícula ha agafat una volada que no s'esperava ni el seu director. Però si us interessa afanyeu-vos, perquè habitualment, aquests documentals aguanten poc temps a les cartelleres.
Categoria: Notícies
Escrit per: sputnik
Desembre ve ple de clàssics -del metal, del rock, del pop-, ja us ho vam avançar fa uns dies. El que no us havíem dit és que tanquem el mes amb el més gran clàssic de tots, el pare de tots els documentals musicals: "Don't look back" (1967).
Dimecres 29, en versió original subtitulada, el llegendari retrat de Bob Dylan que va signar el realitzador D.A. Pennebaker.


Categoria: Notícies
Escrit per: sputnik
El documental “B-Side: la cara B de la música a Barcelona” s’estrena als cinemes Alexandra el 26 de novembre.

Després de voltar per festivals com l’In-Edit, el Doclisboa o l’International Film Festival de Rotterdam i d’emetre’s per Televisió de Catalunya, “B-Side”, un documental que s’endinsa en el teixit musical menys visible de Barcelona, torna a la seva ciutat per quedar-s’hi una temporada. Avui divendres 26 “B-Side” s’estrena als cinemes Alexandra.Hi apareixen dotzenes i dotzenes de músics. Veterans, debutants, artistes amb projecció i d’altres d’absolutament desconeguts, amateurs i professionals. No sabem mai el nom de cap d’ells, perquè no apareixen a “B-Side” pel que els fa diferents, sinó pel que tenen en comú: viuen intensament la seva vocació artística i treballen a Barcelona. És un a pel·lícula tan modesta en recursos com ambiciosa en intencions: el gran mèrit de "B-Side", dirigida per la realitzadora Eva Vila, és que es proposa, ni més ni menys, transmetre l'emoció del fet creatiu.

No és una pel•lícula convencional, i tampoc no ho seran les projeccions. D’una banda, després dels passis de les 19 h, hi haurà un col•loqui amb alguns dels músics que participen al documental. I a més, durant el primer cap de setmana en cartell, als passis de les 22.25 h de “B-Side” hi assistirà el col•lectiu musical BandaÈria, que farà “una intervenció sonora”. Imprevisible, com molta de la música que documenta i celebra “B-Side: la cara B de la música a Barcelona”.
Categoria: Notícies
Escrit per: sputnik
Tanquem el 2010 amb la pedra Rosetta del metal, un clàssic del rock, una diva incompresa i la rossa més rossa de la història del pop.

L’expressió és molt odiosa, però no se’ns n’acut cap de millor. El final del 2010 a Sputnik es presenta “eclèctic”. Realment és odiosa. Però en quatre setmanes cobrirem un ventall que va del pop més estilitzat a la pedra fundacional del metal. Black Sabbath: Paranoid” és una crònica de com va néixer el disc més influent del grup més influent de la història del metal. De la mateixa sèrie, “Classic Albums”, “Damn the Torpedoes” narra la gènesi -difícil, accidentada- de l’àlbum canònic de Tom Petty & The Heartbreakers, que inclou clàssics com “Here comes my girl”.

Ozzy Osborne (Black Sabbath) recorda "Paranoid" i ho troba divertit.

“Dusty”, biografia de Dusty Springfield, és el retrat de tota una diva i d’una de les grans icones del pop britànic. I, si no, que l’hi preguntin a Neil Tennant, de The Pet Shop Boys -De fet, al documental l’hi pregunten-. I una altra icona pop, Debbie Harry, és la protagonista principal del documental que captura Blondie en el moment del seu renaixement, l’any 1999, i fa un recorregut a tota la seva trajectòria. Més detalls -dates, etc.-, en pròxims posts.
Categoria: Notícies
Escrit per: sputnik
Tres dels títols que s’estrenen al festival In-Edit.Beefeater s’han fet amb la col•laboració de TV3 i properament s’emetran per televisió.

Avui, dijous, arrenca la 8a edició de l’In-Edit. Ho fa amb l’estrena de “Barcelona era una fiesta (Underground 1970-1983)”, un documental que proposa una crònica de la contracultura a la ciutat durant la dècada dels anys 70. Dirigit per Morrosko Vila-Sanjuán, que va produir el programa “Pepe Sales: pobres pobres que els donguin pel cul”, aquest documental compta amb la participació de Televisió Espanyola i Televisió de Catalunya.

No és Berkley. no és Woodstock. És Canet de Mar.

Una altra producció independent que ha tingut el suport de TV3, “From Texas to Arbúcies”, aposta per documentar el present en lloc del passat. “From Texas to Arbúcies” recull la trobada entre un grup català de folk, Anímic, i un músic nord-americà, el texà Will Johnson (líder de les bandes de culte CentrO-Matic i South San Gabriel), que a l’estiu es van tancar a la casa del Montseny on viuen els components d’Anímic per preparar un concert junts pel festival PopArb. De la convivència en surt una música que no és ben bé obra de cap d’ells perquè és una mica de tots, però sobretot, cristal•litzen reflexions sobre el fet artístic, sobre la música i sobre la manera de viure-la.

Jordi Rossy, Brad Mehldau i Fèlix Rossy: l'estrany triangle.

TV3 també ha col•laborat amb els productors de “Rossy”, el retrat del qui potser sigui el músic de jazz amb més transcendència del nostre país després, esclar, de Tete Montoliu. Als anys 90, el bateria Jordi Rossy va fer de pont entre les escenes del jazz de Nova York i Barcelona. A més, durant una dècada, va ser membre d’un dels grups clau del jazz del canvi de segle, el Brad Mehldau Trio. I, a més, és tot un personatge. Però, un bon dia del 2004, Rossy canvia la seguretat de l’èxit per la incertesa de fer el que realment vol fer: de bateria a pianista, d’acompanyant a líder, de membre d’un grup d’estrelles a protagonista d’una aventura musical amb el seu fill de 15 anys al costat. Aquest és el punt de partida de “Rossy”, que és al mateix temps una crònica de la seva carrera, un viatge de redescoberta a Nova York i una reflexió sobre l’èxit.

Aquestes són les dates i els horaris de les projeccions:

“Barcelona era una fiesta (Underground 1970 -1983)”
Dijous 28, 21.30 -Aribau Multisales
Divendres 29, 22.15 -Aribau Multisales
Dimecres 3, 20.30 -Aribau Multisales

“From Texas to Arbúcies”
Dimecres 3, 20.30 -Aribau Club 2

“Rossy”
Diumenge 31, 22.30 -Aribau Club 1
Divendres 5, 20.30 -Aribau Club 2