04/12/2013: "Jocs reunits", 10/12

Categoria: General
Escrit per: sputnik
DIMARTS 10 DE DESEMBRE, A LES 0.30h -EL 33-

“Jocs reunits”

Pascal Comelade, Jaume Sisa, Quimi Portet, Marc Parrot, Antònia Font o Roger Mas són músics singulars, cadascun amb el seu món propi. Jaume Sisa en diu "artistes gal•làctics".

"Jo m'encantaria que vingués un ovni!", diu Joan Miquel Oliver

Nosaltres els hem reunit en un programa fet per un equip de l'Sputnik que vol desxifrar les coordenades d’aquest galàxia de músics que comparteixen punts de vista, inquietuds i tradicions. Però potser el que realment tenen en comú és que tots ells són artistes únics.

Aquest programa estarà disponible en streaming.
Categoria: General
Escrit per: sputnik
A partir del 24 de setembre ens trobareu cada dimarts a mitjanit al canal 33

Sputnik torna amb una programació de documentals que posa l’accent en l’escena local. D’una banda estrenarà la producció pròpia “Toti Soler: d’una manera silenciosa”, un retrat íntim del guitarrista i compositor que ha estat pioner de la música moderna al nostre país. En aquesta mateixa línia, Sputnik emet una selecció de documentals de producció pròpia fets al llarg dels últims anys pel programa que inclou títols com “Jocs reunits”, un retrat coral dels talents més singulars de la música moderna del país -Jaume Sisa, Pascal Comelade, Joan Miquel Oliver...- o “Heliogàbal: retrat de família”, que proposa una mirada a l’escena independent catalana del pop i el rock a partir del bar Heliogàbal, guardonat als últims Premis Ciutat de Barcelona.

Toti Soler, un dels noms destatcats de la temporada de tardor de Sputnik

D’altra banda, el programa emet documentals produïts al nostre país. Coincidint amb el festival de documental musical de Barcelona In-Edit, Sputnik estrenarà “In-Edit. Get what you want”, un documental que que recorre els deu primers anys de vida d’In-Edit, un festival pioner a tot el món que ha portat a la ciutat les grans figures d’un gènere en alça. Aquest trimestre, Sputnik emetrà dos títols premiats en les últimes edicions del festival: “Papagordo: a casa de Raimundo Amador” i “Venid a las cloacas: la Banda trapera del río”.

11/01/2012: Aviat, a Sputnik...

Categoria: General
Escrit per: sputnik
Categoria: General
Escrit per: sputnik
Sputnik fa vacances. Tornarem diumenge 8 de gener.

A falta de saber què ens portaran els Reis, ja tenim uns quants títols per avançar-vos: "L'Amèrica de Ray Charles", "Pimal Scream: Screamadelica", "El llibre vermell (PopArb 2011)", "Déu beneeixi Ozzy" (sí, l'Ozzy de Black Sabbath i del reality The Osbournes)... I no us ho diem tot perquè sigui sorpresa. Bones festes, bon any i gràcies per fer-nos confiança.

Ella també ens trobarà a faltar.

p.d.: serem fora de pantalla dues setmanes, però no deixem de treballar. Seguirem informant via facebook -www.facebook.com/sputniktv- i twitter -@sputnik_33-.
Categoria: General
Escrit per: sputnik
Ens alegra fer-vos saber que a partir de diumenge 16 d'octubre, Sputnik passa a emetre's a les 21.00h al 33, i es reemet els divendres a les 12h. al mateix canal.

DIUMENGE, a les 21.00h. DIUMENGE, a les 21.00h. DIUMENGE, a les 21.00h....

Estrenem el nou horari amb la priemra part del documental "Soul Power".

Gràcies a tots pel suport.
Categoria: General
Escrit per: sputnik
Sputnik fa vacances, però tornarà a la tardor amb documentals sobre Patti Smith, Primal Scream, l'Ona laietana de la Barcelona dels anys 70, el rei del soul al Zaire, el popArb, el Primavera Sound...

Arbúcies

Al nostre lloc facebook anirem avançant continguts de la pròxima temporada al llarg de l'estiu. Per estar puntualment avisats de les novetats del programa, feu-vos admiradors nostres a facebook i no us passarà allò de "Em vaig perdre la primera part! On la puc veure?", "M'han dit que vau emetre un programa sobre Bob Marley i no el vaig veure perquè no ho sabia", etc... Bon estiu.
Categoria: General
Escrit per: sputnik
Els vídeoclips clau dels anys 80, la vida de Rory Gallagher, rocker irlandès amb ànima de bluesman, i els Bee Gees per partida doble -els més pop i els més disco-: febrer a l'Sputnik.

02/02/2011: Pub life

Categoria: General
Escrit per: sputnik
Aquesta vegada ho hem tingut fàcil.

Per la presentació del documental "Blur: el final del camí" buscàvem alguna cosa ben britànica i ben domèstica. El pub The Philharmonic, al carrer Mallorca de Barcelona, era el lloc ideal. Els anglesos que viuen a la ciutat el coneixen de sobres i hi van a veure esports -futbol internacional, les sis nacions...-, però els aficionats a la música en directe saben que és un dels pocs locals de l'Eixample on es programen concerts de jazz i blues.

Pub The Philharmonic: el nostre presentador us el recomana.

Parlant amb el personal del pub, vam saber que un dels seus responsables és Luis Pardelláns, pianista de jazz molt actiu durant els anys 80, que ha tocat, entre d'altres, amb músics com el bateria Marc Miralta. Miralta és un dels músics catalans que va posar en marxa la connexió entre les escenes del jazz de Barcelona i de Nova York. Un altre d'aquests músics és Jordi Rossy, protagonista del pròxim documental de Sputnik, "Rossy", que emetrem diumenge 6 de febrer (*). A vegades tot surt rodat.

(*)A partir d'aquesta setmana, canviem de dia i hora d'emissió. Ens trobareu els diumenges a les 22.30h al 33. Però ja us ho explicarem en un altre post.
Categoria: General
Escrit per: sputnik
Mentre gravàvem, el nostre realitzador es va fer un bon tall.

Per gravar la presentació del quart i últim capítol de la sèrie "La música llatina als Estats Units", dedicat a les "Dives i superestrelles", buscàvem un lloc a joc amb el tema. I no el trobàvem. Algú va suggerir la botiga de roba femenina Bibian Blue. Ideal. Enlloc de Barcelona hi ha una concentració tan alta ni extremada de corsés i roba de fantasia -de fantasia fosca-, i de fet, darrerament la dissenyadora Bibian Blue ha vestit una de les dives llatines amb més projecció dels últims temps. Massa casualitat per no aprofitar-ho.

lefreak: Bibian Blue

Mentre érem a la botiga, el nostre realitzador es va fer un apartós tall al dit. Va resultar que no era res, però no parava de rajar. L'encarregada de la botiga, que ens mirava sense massa curiositat -hi ha hagut de televisió equips més vistosos, allà: sense anar més lluny, el del desaparegut Silenci?, amb Bibiana Ballbé-, es va acomiadar de nosaltres amb un lacònic "...y cuidado, no te desangres". Humor negre. Abans, a Bibian Blue, hi havia hagut una botiga d'EBM, techno i música industrials. Alguna cosa ha quedat en l'ambient.
Categoria: General
Escrit per: sputnik
O prou salsa. O prou rock chicano. O prou boogaloo. A la web oficial de la sèrie “Latin Music USA” hi ha els capítols sencers i moltíssims extres.

La televisió pública nord-americana PBS, coproductora de “La música llatina als Estats Units” (títol original: “Latin music USA”), té un extraordinari lloc web dedicat a la sèrie. S’hi poden veure els capítols sencers en versió original, però això no és tot. De fet, no és ni la meitat del que es pot trobar a la seva web.

Aquí hi ha latin music per avorrir.

El site de la PBS conté diversos fragments d’entrevista que no han entrat al muntatge final ("go behind the scenes"), mapes interactius ("explore the music") dels instruments, les formacions, els solistes i els escenaris principals de cadascun dels gèneres musicals que tracta la sèrie. Si algú encara en vol més, a l’apartat de cerca ("find resources") els productors de la sèrie hi han inclòs una relació amb totes les cançons, una llista de pel•lícules recomanades i una bibliografia comentada per cada capítol. Si voleu latino i no ho trobeu aquí, és que no existeix. De veritat que és una meravella.