Categoria: Especial 20 anys
Escrit per: sputnik
Ja s'apropa! El programa especial per celebrar els nostres 20 anys en antena, "Sputnik: company de viatge", que hem estat preparant durant les últimes setmanes, ja està gairebé llest. S'emet el 25 de desembre a les 23h. Per anar fent boca, aquí teniu la promo.Els de la promo són Refree, Manel i Sidonie. I a la resta de grups, els podeu veure en aquesta galeria de fotos preses durant la gravació del programa.
Categoria: Especial 20 anys
Escrit per: sputnik
Sidonie al port de Barcelona

la gravació s'ha acabat. Hem tingut una sort que ni ens la mereixem, i la pluja ens ha respectat fins l'últim dia. El fred no tant. Els últims a pujar al camió de l'Sputnik han estat els veterans Sidonie (foto de dalt) i Manel, que tot just s'acaben d'estrenar amb el disc "Els millors professors europeus".

Manel es fan passar el fred tocant una versió de Los Planetas

Ja hem acabat de gravar. Ara toca muntar-ho tot i convertir-ho en un programa d'una hora que serà un repàs als 20 anys d'història de Sputnik i que emetrem el 25 de desembre a la nit. Seguirem informant-vos-en.

25/11/2008: Ja falta menys

Categoria: Especial 20 anys
Escrit per: sputnik
Genís Segarra (dreta) i Manolo Martínez, Astrud, protegint-se del resplandor de l'Sputnik

Primer sol, després fresca i al final, fred del de veritat. Astrud han aguantat un dia sencer de gravació pels voltants de l'aeroport del Prat. la foto és de primera hora, quan el problema no era la temperatura, sinó la llum.

Demà, Sidonie a la Rambla del Raval...
Categoria: Especial 20 anys
Escrit per: sputnik
Ja és oficial. Ha començat el fred, però el rodatge del programa especial dels 20 anys de Sputnik no s'atura. Les primeres víctimes de les baixes temperatures van ser el cantant i el guitarrista dels barcelonins Love of Lesbian, que ahir a la tarda, en les quatre hores que va durar la gravació, van acabar-se un termos de café.

Els agraïm que, a més d'aguantar el fred amb bona cara, hagin interromput la gravació del seu nou disc per participar al programa.

Juli Saldarriga i Santi Balmes estudiant-se la lliçó

Avui hem quedat amb Astrud. Esperem que vinguin ben abrigats.

24/11/2008: Vagin passant

Categoria: Especial 20 anys
Escrit per: sputnik
Els últims a afegir-se a l'especial de 20 anys de Sputnik han estat El Belda i el conjunt Badabadoc. El Tal Belda és Carles Belda, abans al duet de folk Pomada i ara al capdavant d'un quartet que transforma en ballables cançons que no ho semblaven.

El Belda i el conjunt Badabadoc (que inclou un ex-Dr. Calypso i l'artífex de Xerramequ Tiquismiquis) passen per la batedora (ska, reggae, rumba..) cançons catalanes tan dispars com "La vall dei riu vermell", "L'Empordà" de Sopa de Cabra o "Al vent", de Raimon.

Carles Belda es mira els seus Badabadoc

El quartet va aguantar estoicament una jornada de gravació que els va convertir, per una tarda, en la gran atracció de les Rambles de Barcelona. Fins i tot els van tirar un ou. Però ells, com si res. I durant la gravació encara van fer feina. Entre presa i presa, van assajar una versió de "Vitamina sol" d'Antònia Font. Però al compàs de reggae, no de vals.

20/11/2008: Més convidats

Categoria: Especial 20 anys
Escrit per: sputnik
Cabo San Roque, preparats per gravar

Segueix la preparació de l'especial de 20 anys de Sputnik. Ahir dimecres, Cabo San Roque, autors per partida doble -no només es fan les seves cançons, també es fabriquen els seus propis instruments-, van prendre el relleu a Refree, que durant una estona va canviar la guitarra per la bateria. Per no haver-ho fet mai, se li dóna força bé.

Raul Fernàndez, Refree, prova sort amb la bateria
Categoria: Especial 20 anys
Escrit per: sputnik
Sputnik fa vint anys. Per celebrar-ho, preparem un especial que servirà per repassar la història del programa.

A banda de concerts, entrevistes i moments històrics de Sputnik (recordeu Iggy Pop tocant la guitarra amb les cordes trencades al plató de l'Sputnik? I la bronca amb Nacho Cano?), l'especial que estem preparant inclourà la participació de bandes i solistes locals que han crescut amb el programa.

Le Petit Ramon a l'escenari mòbil

La gravació ja està en marxa. Els primers en passar per l'escenari mòbil de Sputnik han estat Le Petit Ramon, un músic amb una llarga trajectòria a l'escena independent de Barcelona (Los Interrogantes, The Blue Tibidabo Hill Company, Azucarillo Kings...), i Egon Soda, una banda que inclou membres de Sanpedro i que s'acaba d'estrenar amb l'àlbum homònim "Egon Soda". I si el temps ens respecta, encara n'han de passar molts més.

Egon Soda arriben al rodatge. Sis hores després encara feien la mateixa bona cara.

Més rodatge i més informació sobre el programa, en pròxims posts.