Arxius

Estas veient: març 2012
Categoria: Notícies
Escrit per: sputnik
Degut a la vaga general del 29/3, se suspèn la reemissió de Sputnik -"Que Déu beneeixi Ozzy Osbourne" (1a part)- prevista per DIMECRES 28 a les 23.35h al canal 33. Aquest és el comunicat del comité de treballadors:

"Els treballadors de TVC s'han adherit a la vaga general contra la reforma laboral i les retallades socials; per aquest motiu, la programació dels nostres canals i els continguts a la xarxa restaran alterats durant tot el dia d'avui. L'acord de Serveis Mínims és el compromís dels treballadors de TVC amb els mitjans de servei públic, la informació i la producció interna."
Escrit per: sputnik
DIUMENGE 8 D'ABRIL, A LES 20.15 -33- / REEMISSIÓ: DIMECRES 11, A LES 23.35-33-

"Hair: let the sunshine in"

El musical de la contracultura i el rock

La llibertat sexual, el pacifisme, els drets civils i l’experimentació amb les drogues van ser alguns dels temes clau de la contracultura de finals dels seixanta. I al 1967, tots aquests temes van donar forma a Hair, un muntatge teatral revolucionari i el primer musical de la història que feia servir el llenguatge del rock.

Els pares de Hair

Coneixerem els autors, els actors i els compositors que van fer possible Hair, un musical que en 45 anys ha trascendit els escenaris de Broadway per entrar en la cultura pop a través de la seva versió cinematogràfia i d’un repertori de cançons memorables: "I got life", "Aquarius", "Ain't got no" i la cançó que dóna títol a l'obra.

Aquest programa estarà disponible en streaming durant els 7 dies posteriors a la seva emissió.
Categoria: Programes en línia
Escrit per: sputnik
La primera part del documental "Que Déu beneeixi Ozzy Osbourne", emesa diumenge 25 de març, està disponible en streaming fins diumenge 1 d'abril.

Escrit per: sputnik
DIUMENGE 25 DE MARÇ, A LES 20.20 -33- / REEMISSIÓ: DIMECRES 28, A LES 23.35-33-

"Que déu beneeixi Ozzy Osbourne " (1a part)

La història del gran bufó del rock and roll.

Els britànics Black Sabbath són la primera gran banda de metal de la història. Sonaven amb foscos i amenaçants, jugaven amb la imatgeria religiosa i tenien un dels cantants més carismàtics de la història del rock: Ozzy Osbourne.Primer amb Black Sabbath i després en solitari, Ozzy Osbourne ha fascinat diverses generacions de fans del rock. És una fascinació que va més enllà de la música: amb una posada en escena feta d’excessos i desdibuixant la línia que separa la persona del personatge, Ozzy ha fet de la seva vida el seu més gran espectacle. “Que Déu beneeixi Ozzy Osbourne” és el retrat, sovint divertit, a estones tràgic, de qui va voler ser “el boig més gran del rock and roll”.

Aquest programa estarà disponible en streaming durant els 7 dies posteriors a la seva emissió.
Categoria: Programes en línia
Escrit per: sputnik
El documental "Toots & The Maytals: Reggae got soul", emès diumenge 18 de març, està disponible en streaming fins diumenge 25.

Escrit per: sputnik
DIUMENGE 18 DE MARÇ, A LES 20.15 -33- / REEMISSIÓ: DIMECRES 21, A LES 23.35-33-

"Toots & The Maytals: reggae got soul"

L'ànima de la música jamaicana.

Nascut al camp, en una família humil on era més petit de 14 germans, Toots Hibbert és el músic popular jamaicà per excel•lència. Les seves cançons, senzilles, optimistes i carregades de soul -la llista és extraordinària: "Monkey man", "Sweet and dandy", "Pressure drop"...- expliquen millor que les de ningú la vida a l’illa, marcada per la pobresa i la violència.

Toots Hibbert: Jamaica té soul.

Toots i el seu grup, els Maytals, van ser pioners de la música popular jamaicana moderna que va sorgir als anys seixanta amb la independència política de l’illa. Ha vist néixer l’ska, el rocksteady i el reggae i els ha fet arribar a tot el món.

Cinc dècades més tard, segueix dalt dels escenaris i els seus concerts, encara ara, són una festa permanent. Admirat per músics més diversos, de Keith Richards a Willie Nelson, Toots Hibbert, líder dels Maytals, és la gran llegenda viva de la música jamaicana, i el documental “Reggae got soul” li ret homenatge.

Al documental, estrenat al festival In-Edit.Beefeater l’any 2011, hi apareixen els músics Keith Richards, Bonnie Riatt, Eric Clapton, Ken Boothe, Ziggy Marley, Sly & Robbie, Jimmy Cliff, U-Roy i Willie Nelson, a més de la família de Toots i del productor que el va descobrir al públic internacional, Chris Blackwell (Island Records).

Aquest programa estarà disponible en streaming durant els 7 dies posteriors a la seva emissió.
Categoria: Programes en línia
Escrit per: sputnik
El documental "Marc Bolan: l'última paraula", emès diumenge 11 de març, està disponible en streaming.

Escrit per: sputnik
Henry Rollins: excantant de Black Flag i llegenda del hardcore, actor ocasional, presentador de ràdio i un dels músics amb més fam de micro que haguem vist mai.

Henry Rollins parlant de punk

-“Punk attitude”: al documental de Don Letts sobre el punk, Rollins és una de les veus més eloqüents.

-“Punk’s not dead”: què va passar quan es va acabar el punk? Doncs que no es va acabar. Rollins narra un documental sobre el punk des dels any 80 fins als nostres dies.

-Classic albums: “The Doors: The Doors”: el padrí del hardcore elogiant el rock lisèrgic de Jim Morrison? Una mica per la cara.

-Classic albums: “Black Sabbath: Paranoid”: aquí sí. Aquí no hi ha res a dir. No costa gens imaginar-se’l tornant d’escola tancant-se a l'habitació per escoltar el disc més famós dels Sabbath.

-“Que Déu beneeixi Ozzy Osbourne”: tres quarts del mateix. Rollins l’adora i se l'hi nota.
Escrit per: sputnik
DIUMENGE 11 DE MARÇ, A LES 20.20 -33- / REEMISSIÓ: DIMECRES 14, A LES 23.50-33-

"Marc Bolan: l'última paraula"

35 anys després de la seva mort, recordem el primer rei del glam.

A finals dels anys seixanta, un adolescent enamorat de la moda i el rock and roll va saccejar el panorama de la música pop britànica com no ho havia fet ningú des dels Beatles: aquest noi es deia Mark Feld, però es feia dir Marc Bolan. Al capdavant del grup T.Rex, Marc Bolan va signar alguns dels èxits més contagiosos del pop dels anys setanta. A més, la seva posada en escena, teatral i provocadora, va obrir la porta al glam rock i a estrelles com David Bowie i Freddie Mercury.

Metal guru, is it you?

La carrera de Bolan va ser intensa, breu i tràgica, perquè el pare del glam rock va morir abans dels 30. La història de Marc Bolan és la història del somni del rock and roll viscut a tota velocitat.

Al documental hi apareixen, entre d'altres, el productor Toni Visconti, els músics Roger Deacon (Queen) i Marc Almond i el periodista radiofònic John Peel.

Aquest programa estarà disponible en streaming durant els 7 dies posteriors a la seva emissió.
Categoria: Programes en línia
Escrit per: sputnik
El documental "Generació 3.0", emès diumenge 4 de març, està disponible en streaming fins diumenge 11 de març.