Benvinguts i benvingudes al nou blog de “Sota terra”! Com bé sabeu, el pròxim diumenge 22 de gener a les 22.00 s’estrena a TV3 la 2a temporada del millor programa d’arqueologia i humor de Catalunya. No voldríem pecar de vanitosos, però realment “Sota terra” és l’únic programa que reuneix aquestes característiques. Algun benefici hem de tenir els pioners, oi?

En aquesta segona edició, el programa presenta moltes novetats. Moltíssimes. De fet, n’hi ha tantes que no us les explicarem, perquè no sabríem ni per on començar. Preferim que les aneu descobrint vosaltres mateixos. Això sí, us podem avançar que aquest cop “Sota terra” viatjarà més lluny que mai cap al passat, i haurà d’excavar en terrenys molts més inhòspits que en la temporada passada. Però no patiu, que cap arqueòleg ha pres mal durant el rodatge. Potser els notareu més estranys que de costum, però ja ens van arribar així de la facultat.

Les novetats no afecten tan sols el programa. Perquè, com bé heu pogut comprovar, “Sota terra” estrena blog. Aquí podreu seguir tota l’actualitat del programa i gaudir de continguts exclusius. El blog s’actualitzarà gairebé cada dia, de manera que podreu calmar els nervis entre cadascuna de les emissions. En les actualitzacions del blog, hi podreu trobar avançaments del pròxim programa; anècdotes i fotos del rodatge; informació dels jaciments excavats o de l’època històrica en què se centra cada programa; molts concursos, i també una secció anomenada “Sobre terra”, en què us recomanarem activitats i recursos per ampliar els coneixements sobre les descobertes que anem fent al llarg de la temporada. Per descomptat, esperem que tots vosaltres hi participeu amb els vostres comentaris. Animeu-vos-hi!

Volem aprofitar l’ocasió per anunciar-vos que “Sota terra” també ha fet el salt a les xarxes socials. A partir d’ara ens podreu seguir per Twitter i Facebook. Però no farem servir aquestes xarxes només per rebotar el contingut del blog, sinó que també hi penjarem continguts exclusius. Tot i això, el nostre web quedarà actiu. Allà hi penjarem els programes a mesura que s’emetin, informació tècnica sobre l’equip i els jaciments, etc. A més, al web li hem rentat la cara, de manera que, des de la pàgina principal, podreu seguir les últimes actualitzacions d’aquest blog, com també les del Twitter i el Facebook.

A partir d’ara, doncs, ja podreu veure les primeres actualitzacions del blog. I recordeu que el gran dia, l’estrena de la 2a temporada, és el diumenge 22 de gener a les 22.30. No us la perdeu!

Ens veiem, com sempre, “Sota terra”.