iCat FM - SOTA SOSPITA

Arxius

Estas veient: maig 2012
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
Aquest matí s'han presentat els cartells de la 60ena edició del Festival de Sant Sebastià. Un aniversari rodó que tindrà una imatge austera i senzilla, especialment la principal. Un número 60 en moviment és l'únic element del cartell central del certamen, que es farà a la capital donostiarra del 21 al 29 de setembre. La veritat, entenc la intenció de l'organització però no m'acaba de seduir. El 'pòster' que més m'agrada és el de la retrospectiva que es farà a la nova comèdia nord-americana. Aquest sí que m'estimula! Tot i així... estic convençut que la programació (i és el més important) segur que estarà a l'alçada d'una edició que es preveu molt especial. El director del festival, José Luis Rebordinos, ha explicat que aposta per un Sant Sebastià 2012 jove, dinàmic i atractiu, on s'aportin més preguntes que respostes.

Cartell de la 60ena edició de Sant Sebastià

Cartell de la retrospectiva dedicada a la nova comèdia nord-americana

Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
La nova seu de la Filmoteca al Raval de Barcelona atrau un 70% més de públic. Una xifra que es valora de manera molt positiva tenint en compte els retards que hi va haver en la inauguració d'aquest edifici. Des de l'arrencada de la nova etapa el 21 febrer, la Filmoteca ha acumulat més de 33 MIL espectadors. Els cicles que han tingut més ocupació han sigut el de l'Aula de Cinema, el d'Els millors films de l'any i el dedicat al director francès Robert Guédiguian, que va presentar la seva commovedora faula "Les neus del Kilimanjaro". La nova seu de la Filmoteca de Catalunya té dues sales de projecció amb una capacitat total de 535 butaques. Aquests dies està oferint, entre altres coses, una revisió a les pel·lícules del cineasta grec Constantin Costa-Gavras i una retrospectiva de les produccions mudes del mític realitzador Fritz Lang, autor de clàssics com "Metrópolis".

Nova seu de la Filmoteca a Barcelona
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
La versió restaurada de la mítica pel·lícula d'animació "Yellow Submarine", protagonitzada pels Beatles, es publicarà en format DVD i Blu-ray el 5 de juny. Ho ha anunciat la seva distribuïdora, que també ha confirmat que es tornarà a editar la banda sonora. "Yellow submarine" es va estrenar el 1968 i de seguida es va convertir en una pel·lícula de culte. És un conte fantàstic, amb un missatge de pau, esperança i amor, a través de diferents cançons del quartet de Liverpool, com ara "Lucy in the Sky With Diamonds" i "All You Need is Love". El DVD de "Yellow submarine" inclourà, entre d'altres, un petit documental sobre la creació d'aquest projecte i el tràiler original de la cinta.

Fotograma de "Yellow submarine"
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
La pel·lícula de superherois "Los Vengadores" tindrà una segona part. Ho ha confirmat el conseller delegat de Disney, productora de la cinta, després del seu èxit rotund a la taquilla de tot el món. Des que es va estrenar la producció a finals d'abril ja ha acumulat més de 540 milions d'euros. Curiosament, als Estats Units va arribar una mica més tard, la setmana passada. Els resultats han estat aclaparadors, perquè s'ha convertit en la millor estrena de la història, i ha superat el rècord de títols com "Harry Potter", "El cavaller fosc" i "Els jocs de la fam".
La seqüela de "Los Vengadores" ja s'està desenvolupant, tot i que encara no té data d'estrena. Abans està previst que s'estrenin altres pel·lícules d'aquests superherois: "Iron Man 3" i "Thor" al 2013; i una nova aventura d'El Capità Amèrica al 2014.

Fotograma de "Los Vengadores"
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
El Festival de Cinema de Sant Sebastià farà una retrospectiva per homenatjar la nova comèdia nord-americana. El cicle "Very Funny Things" projectarà una trentena de pel·lícules per mostrar les noves tendències de l'humor fet als Estats Units. La comèdia és un gènere que té molta tradició a Hollywood però a les dues últimes dècades sembla que estigui vivint una 'segona joventut', amb propostes irreverents i políticament incorrectes. Ben Stiller, Judd Apatow i els germans Farrelly són alguns dels noms que aposten per sàtires amb un segell personal, títols que estan creant escola a tot el món i que convencen tant la crítica com el públic. Entre les produccions que es veuran a la retrospectiva del Festival de Sant Sebastià s'inclouen, entre d'altres, "Virgen a los 40", "Academia Rushmore" i "Superfumados". Recordem que el certamen donostiarra es farà entre el 21 i el 29 de setembre.

Fotograma de la pel·lícula "Academia Rushmore"
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
El melodrama bolivià sobre la lluita de classes "Zona sur" és el gran triomfador de la segona edició de l'ATLÁNTIDA FILM FEST, un innovador festival de cinema a internet a través del portal FILMIN. Dirigida per Juan Carlos Valdivia, "Zona sur" ha aconseguit el Premi a la Millor Pel·lícula i al Millor Director, uns reconeixements que garanteixen l'estrena d'aquesta cinta a les sales comercials. Això també passarà amb el documental "La roca", sobre el conflicte de Gibraltar, que s'endú una Menció Especial del Festival. El Premi del Públic correspon al 'thriller' "Un mundo cuadrado". Durant 30 dies, l'ATLÁNTIDA FILM FEST ha estrenat una trentena de produccions inèdites. Segons l'organització, s'han vist gairebé 20.000 títols, una xifra que multiplica per 6 els resultats de l'any passat. El certamen s'acaba oficialment avui, però les pel·lícules encara es podran veure fins el 7 de maig. A partir de llavors, unes quantes de les cintes seleccionades de l'ATLÁNTIDA es mantindran a l'oferta del portal d'internet FILMIN.

Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya dedica la imatge de l'edició de 2012 a la fi del món. El paral·lelisme amb la situació que estem vivint és evident i oportú. El cartell retrata una ciutat destruïda (que evoca l'escena final d'"El planeta dels simis") vista a través de la càmera d'un telèfon. Gran idea!

Cartell del Festival de Sitges 2012

Pel que fa a la programació, el Festival ja ha avançat que rescatarà alguna joia oculta del cinema apocalíptic i projectarà diferents pel·lícules més recents que estan renovant aquest subgènere d'anticipació. També està previst celebrar el 20è aniversari d'un títol emblemàtic de Quentin Tarantino estrenat precisament a Sitges: "Reservoir Dogs".
Recordeu que el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, si no s'acaba el món abans, celebrarà la seva 45ena edició del 4 al 14 d'octubre. I, per cert, si visiteu el Saló Internacional del Còmic a la Fira de Barcelona, entre avui i diumenge, podreu observar el cartell del Sitges 2012 en una gran lona de 4 metres que hi ha exposada.

Enllaços patrocinats


© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.