iCat FM - SOTA SOSPITA

Arxius

Estas veient: abril 2009
Categoria: Cartellera
Escrit per: Ferran Auberni
Romàntica, màgica, tendra i lliure. En plena febre digital només un mestre com Hayao Miyazaki pot atrevir-se a reivindicar el retorn als orígens i l'essència del cinema d'animació més tradicional. L'autor de "El meu veí Totoro" aposta per un dibuix simple i desacomplexat on la sensibilitat de la història pren tot el protagonisme. El resultat és una faula infantil que mescla elements de la mitologia japonesa, grega i el conte de "La sireneta".

Fotograma de "Ponyo en el acantilado", un film de Hayao Miyazaki

El millor: la innocència i els matisos de tots els personatges. També la capacitat de Miyazaki per seduir el públic infantil tractant-lo d'adult amb tota la subtilesa del món.

El pitjor: que algú pot considerar-la menys interessant perquè es tracta d'una pel·lícula d'animació i infantil.Fitxa:
Títol original: "Gake no ue no Ponyo" (Japó, 100')
Director: Hayao Miyazaki
Intèrprets: Yuria Nara, Hiroki Doi
Argument: relació d'un nen amb un peix que vol convertir-se en humà. (Pel·lícula més taquillera al Japó durant el 2008).

Estrena a Catalunya: 24 d'abril del 2009

Fotograma de "Ponyo en el acantilado", un film de Hayao Miyazaki

09/04/2009: "Control" (* * * * -)

Categoria: Cartellera
Escrit per: Ferran Auberni
Commovedora, autèntica, arriscada, absorbent i creativa. "Control" és un sorprenent debut d'Anton Corbijn, fotògraf holandès i realitzador de grans videoclips. Es tracta d'un biopic melancòlic, tot i que gens sentimentalista, que s'allunya d'altres propostes del gènere molt més convencionals. Imprescindible per als qui us agrada la música i la fotografia!

Fotograma de "Control", un film d'Anton Corbijn

El millor: sens dubte la fotografia, en un blanc i negre i un Scope sensacionals. També Sam Riley i Samantha Morton.

El pitjor: que hagi tardat tant a estrenar-se. "Control" s'havia presentat el 2007 al Festival de Canes i de seguida es va convertir en un títol de culte.Fitxa:
Títol original: "Control" (GB, 121')
Director: Anton Corbijn
Intèrprets: Sam Riley, Samantha Morton, Alexandra Maria Lara
Argument: biografia d'Ian Curtis, líder del grup postpunk anglès dels anys 70 Joy Division. Una història d'amor sobre un jove depressiu i epilèptic que no sabia controlar la pressió que l'envoltava. Basada en el llibre de la dona de Curtis (coproductora del projecte), va ser la gran vencedora als British Independent Film Awards del 2007, que va obtenir 5 dels premis més importants.

Estrena a Catalunya: 8 de març del 2009

Fotograma de "Control", un film d'Anton Corbijn
Categoria: Cartellera
Escrit per: Ferran Auberni
Honesta, necessària i autèntica. Tot i les imperfeccions, "Retorno a Hansala" és una de les petites sorpreses de la nostra cartellera actual. Chus Gutiérrez, que ja s’havia acostat al drama de la immigració a “Poniente”, ara ha aprofundit en la temàtica combinant ficció i documental. Un títol de temàtica social que humanitza un conflicte que desespera.

Fotograma de "Retorno a Hansala", un film de Chus Gutiérrez

El millor: la mirada documental de la història (especialment quan els protagonistes arriben al seu destí) i la debutant Farah Hamed, un personatge que li va valer la nominació al Goya d’actriu revelació...

El pitjor: la ficció de la primera part de la pel·lícula, amb massa tòpics.Fitxa:
Títol original: "Retorno a Hansala" (ESP, 94')
Directora: Chus Gutiérrez
Intèrprets: José Luis García Pérez, Farah Hamed, Antonio de la Torre, Cuca Escribano
Argument: viatge cap a un petit poble de l’Atles marroquí de l’empresari d’una funerària d’Algesires i la germana d’un dels immigrants que han naufragat en la pastera que els havia de permetre travessar l’estret de Gibraltar. (Premi Especial del Jurat al Festival de Valladolid).

Estrena a Catalunya: 27 de març del 2009

Enllaços patrocinats


© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.