iCat FM - SOTA SOSPITA
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
El director de la nova pel·lícula de "La guerra de les galàxies", J.J. Abrams, tot i la seva joventut, s'ha convertit en el creador més influent de Hollywood actualment. Així ho defensa el crític televisiu Toni de la Torre, que acaba de publicar el recomanable assaig "La teoria de la caja", on analitza l'estil de l'home que va revolucionar la televisió amb la sèrie "Lost".Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
Rosa Maria Sardà rebrà el Gaudí d'Honor 2016, a finals del mes que ve. La presidenta de l'Acadèmia del Cinemà Català, Isona Passola, destaca la versatilitat de l'actriu i remarca que és molt més que una successora de Mary Santpere perquè ho té tot. Fa uns mesos ja va recollir l'homenatge als Premis Max de teatre.Autodidacta i vocacional, la protagonista d'"Actrius" i "Anita no perd el tren", agafa el relleu de Ventura Pons. El Gaudí d'Honor també l'han recollit cineastes com Jaime Camino i Pere Portabella; l'actor Jordi Dauder; i l'actriu Julieta Serrano. Rosa Maria Sardà va començar fent papers còmics en nombrosos espectacles de La Trinca als anys 70. Amb una filmografia que inclou una cinquantena de títols (l'últim el de l'àvia de la taquillera comèdia "8 apellidos catalanes"), Sardà ha guanyat 2 Goyas a la millor actriu de repartiment. Pedro Almodóvar, Lluís Pascual, Terenci Moix i Mario Gas són alguns dels creadors que han treballat amb ella. La vuitena edició dels Gaudí es farà el 31 de gener a l'Auditori del Fòrum de Barcelona i la presentarà l'actriu Rossy de Palma. Curiosament, una mica abans, l'associació de crítics a Espanya també homenatjarà l'actriu, presentadora i directora teatral a la gala dels Premis Feroz, a Madrid.


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
Els Verdi de Barcelona programen, fins dijous, projeccions gratuïtes de pel·lícules destacades de l'any. S'hi estrenaran una desena de títols, molts dels quals són "opera prima". Un dels més esperats és "Mediterranea", candidat italià a la pròxima edició dels Oscars.

Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Cartellera
Escrit per: Ferran Auberni
Repàs de les estrenes d'avui, encapçalades per la producció catalana "La novia", la pel·lícula amb més nominacions als Premis Feroz. Entre les novetats també destaca la fantasiosa "El cuento de los cuentos" o la comèdia de to amable "Un paseo por el bosque", amb Robert Redford.Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Cartellera
Escrit per: Ferran Auberni
Repàs de les estrenes de la setmana encapçalades pel "thriller" "El puente de los espías", que és la quarta pel·lícula que fan junts Spielberg i Tom Hanks. També destaca l'aventura èpica "En el corazón del mar"; la comèdia romàntica "Barcelona, nit d'hivern"; i el drama "Techo y comida", entorn d'una mare soltera i a l'atur que no pot pagar el lloguer.Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
Alfred Hitchcock, Kirk Douglas, Wim Wenders i Gregory Peck seran alguns dels protagonistes de la Filmoteca, a Barcelona, l'any que ve. La programació també inclou una retrospectiva del Hollywood dels 70 i un homenatge al cineasta Joaquim Jordà, a través dels millors documentals de creació catalans. Repassem l'alineació que la seu de Barcelona de la Filmo té previst pels pròxims mesos!Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: El que vindrà
Escrit per: Ferran Auberni
Divendres s'estrena aquesta premiada producció catalana al Festival de Màlaga. "Techo y comida", que mostra el drama dels desnonats de manera commovedora, va pel camí de convertir-se en una de les revelacions d'aquesta temporada. Hem parlat amb el director debutant, Juan Miguel del Castillo, i amb l'actriu protagonista, Natalia de Molina.Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Cartellera
Escrit per: Ferran Auberni
Repàs de les estrenes de la setmana, encapçalades per la segona part d'"Els jocs de la fam. Sinsajo", que tanca una de les franquícies adolescents de més èxit els últims anys. Reconec que m'alegra que s'hagi acabat aquesta saga.
També comentem "El viaje de Arlo", "Ningú no vol la nit" i el colpidor documental "La granja del pas", de Sílvia Munt.Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Cartellera
Escrit per: Ferran Auberni
Repàs de tres de les novetats més destacades d'avui a la cartellera. Les encapçala la comèdia "Ocho apellidos catalanes", però també l'estrena de l'autèntic "thriller" mafiós francès "Conexión Marsella" i el sorprenent documental "I am your father", un homenatge a l'actor que va interpretar un mite com Darth Vader.Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
La Filmoteca de Catalunya homenatja el compromís del cineasta italià Gianni Amelio, director de pel·lícules emblemàtiques com "Portes obertes" o "Lamerica". Amb aquest títol, Amelio ja va alertar -fa més de 20 anys- del drama de la immigració albanesa. La seu de Barcelona de la Filmoteca projecta fins al mes que ve les propostes més destacades de Gianni Amelio, hereu d'una tradició de cinema crític i amb consciència social. Hem parlat amb el veterà director italià, premiat en festivals com el de Canes, Venècia o Locarno. Aquest és un recull de les reflexions més interessants.Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)

Enllaços patrocinats

Pàgina anterior   Pàgina següent

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.