iCat FM - SOTA SOSPITA
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
Crítica de la gala dels Premis Goya, amb el merescut triomf de "Truman" (5 premis de 6 possibles).Una setmana abans... vuitena edició dels Premis Gaudí, també amb "Truman" com a protagonista, tot i que la guanyadora de l'estatueta a Millor Pel·lícula (en llengua catalana) va ser "El camí més llarg per tornar a casa", estimulant debut de Sergi Pérez.Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
La cineasta catalana protagonitza a la Filmoteca la retrospectiva més àmplia que se li ha dedicat mai. El cicle s'allargarà dos mesos i inclou gairebé totes les seves pel·lícules i una tria de títols seleccionats per ella on es mostra l'arquetip femení al llarg de la història del cinema.Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
El director de la nova pel·lícula de "La guerra de les galàxies", J.J. Abrams, tot i la seva joventut, s'ha convertit en el creador més influent de Hollywood actualment. Així ho defensa el crític televisiu Toni de la Torre, que acaba de publicar el recomanable assaig "La teoria de la caja", on analitza l'estil de l'home que va revolucionar la televisió amb la sèrie "Lost".Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
Rosa Maria Sardà rebrà el Gaudí d'Honor 2016, a finals del mes que ve. La presidenta de l'Acadèmia del Cinemà Català, Isona Passola, destaca la versatilitat de l'actriu i remarca que és molt més que una successora de Mary Santpere perquè ho té tot. Fa uns mesos ja va recollir l'homenatge als Premis Max de teatre.Autodidacta i vocacional, la protagonista d'"Actrius" i "Anita no perd el tren", agafa el relleu de Ventura Pons. El Gaudí d'Honor també l'han recollit cineastes com Jaime Camino i Pere Portabella; l'actor Jordi Dauder; i l'actriu Julieta Serrano. Rosa Maria Sardà va començar fent papers còmics en nombrosos espectacles de La Trinca als anys 70. Amb una filmografia que inclou una cinquantena de títols (l'últim el de l'àvia de la taquillera comèdia "8 apellidos catalanes"), Sardà ha guanyat 2 Goyas a la millor actriu de repartiment. Pedro Almodóvar, Lluís Pascual, Terenci Moix i Mario Gas són alguns dels creadors que han treballat amb ella. La vuitena edició dels Gaudí es farà el 31 de gener a l'Auditori del Fòrum de Barcelona i la presentarà l'actriu Rossy de Palma. Curiosament, una mica abans, l'associació de crítics a Espanya també homenatjarà l'actriu, presentadora i directora teatral a la gala dels Premis Feroz, a Madrid.


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
Els Verdi de Barcelona programen, fins dijous, projeccions gratuïtes de pel·lícules destacades de l'any. S'hi estrenaran una desena de títols, molts dels quals són "opera prima". Un dels més esperats és "Mediterranea", candidat italià a la pròxima edició dels Oscars.

Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
Alfred Hitchcock, Kirk Douglas, Wim Wenders i Gregory Peck seran alguns dels protagonistes de la Filmoteca, a Barcelona, l'any que ve. La programació també inclou una retrospectiva del Hollywood dels 70 i un homenatge al cineasta Joaquim Jordà, a través dels millors documentals de creació catalans. Repassem l'alineació que la seu de Barcelona de la Filmo té previst pels pròxims mesos!Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
La Filmoteca de Catalunya homenatja el compromís del cineasta italià Gianni Amelio, director de pel·lícules emblemàtiques com "Portes obertes" o "Lamerica". Amb aquest títol, Amelio ja va alertar -fa més de 20 anys- del drama de la immigració albanesa. La seu de Barcelona de la Filmoteca projecta fins al mes que ve les propostes més destacades de Gianni Amelio, hereu d'una tradició de cinema crític i amb consciència social. Hem parlat amb el veterà director italià, premiat en festivals com el de Canes, Venècia o Locarno. Aquest és un recull de les reflexions més interessants.Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
Les 5 sales dels Cinemes Verdi de Barcelona obriran als matins i seran els únics de la ciutat que cada dia projectaran pel·lícules a les 12 del migdia. Les sessions començaran el 20 de novembre, coincidint amb l'estrena de la comèdia "Ocho apellidos catalanes".Les entrades de les matinals tindran un preu reduït de 6 euros com a màxim. La programació inclourà títols de novetat i algunes propostes destinades al públic infantil.
La iniciativa dels Cinemes Verdi, que evidentment aplaudim, pretén recuperar unes sessions que donen una dimensió lúdica i popular del setè art.

Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
L'actor andalús Antonio Banderas, Goya d'Honor 2015, ha rebut aquest dijous l'homenatge de l'Acadèmia del Cinema Català. En una trobada multitudinària amb la premsa s'ha mostrat conciliador davant les preguntes relacionades amb el tema sobiranista.Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
El Festival de Cinema Europeu de Sevilla, que cada vegada té més prestigi internacional, ha aplaudit avui la nova pel·lícula de José Luis Guerín. El cineasta català competeix a la secció oficial amb el drama "La academia de las musas", que suposa el retorn a la ficció del director d'"En construcció" després de la premiada "A la ciutat de Sílvia". Hem parlat amb el sempre interessant realitzador d'"Inisfree".Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)

Enllaços patrocinats

  Pàgina següent

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.