iCat FM - SOTA SOSPITA

Arxius

Estas veient: gener 2012
Categoria: Cartellera
Escrit per: Ferran Auberni
He de reconèixer que tenia els meus dubtes sobre el resultat d’aquest remake nord-americà de la primera part de la famosa trilogia de Stieg Larsson. D’entrada, em fa molta ràbia l’actitud colonitzadora de la indústria de Hollywood, fent-se seves històries que s’han creat a Europa o a qualsevol altre continent. Però darrere aquest projecte hi ha David Fincher, un dels millors talents del cinema actual. Total, que l’autor de “Seven” no m’ha decebut gens ni mica, tot al contrari! Fins i tot considero que arriba a deixar en evidència la pel·lícula sueca original que versiona. Això sí, és una llàstima la incongruència idiomàtica. Tots els personatges són i viuen a Suècia però parlen anglès.

Daniel Craig i Rooney Mara a "Millennium: Els homes que no estimaven les dones", de David Fincher

Millennium: Els homes que no estimaven les dones” és cinema en estat pur. Quina manera de narrar més hipnòtica, quina manera d’extreure tot el suc dels recursos audiovisuals i quina manera de potenciar la personalitat icònica dels diferents protagonistes. A tot això hi hem de sumar el descobriment de Rooney Mara, que aconsegueix fer-nos dubtar dels límits entre l’actriu i el personatge, l’enigmàtica Lisbeth Salander. David Fincher porta al seu terreny, amb habilitat, la investigació d’un periodista per saber què s’amaga darrere la desaparició 40 anys enrere de la néta d’un important empresari suec. L’autor d’”El curiós cas de Benjamin Button” encara va més enllà en la descripció de la part més fosca de l’ésser humà, l’ambició i la doble moral. També dóna algunes pistes més que la pel·lícula original de la relació entre la Salander i el periodista Blomkvist. En definitiva, espero que “Millennium: Els homes que no estimaven les dones” us convenci com a mi. Encara és molt aviat però... estic convençut que serà un dels millors thrillers d’aquest 2012!

Títol original: "Millennium: The Girl with the Dragon Tattoo" (EUA, 158’)
Estrena a Catalunya: 13 de gener del 2012
Categoria: Actualitat
Escrit per: Ferran Auberni
Aquesta matinada, hora catalana, l'equip de "Pa negre" viurà un dels moments més especials abans de saber si la pel·lícula estarà nominada als Òscars. Resulta que Villaronga i companyia compartiran el primer i únic sopar amb els membres de l'Acadèmia de Hollywood que podran votar la categoria de millor producció estrangera de parla no anglesa. Una bona manera de pujar l'autestima i creure en les possibilitats de "Black Bread" als premis més famosos de la indústria és veure el vídeo promocional que s'acaba de publicar. Acaba de sortir del forn i la veritat és que està molt bé. Molta sort!!


Categoria: General
Escrit per: Ferran Auberni
Una de les estrenes més esperades d'aquest cap de setmana de Reis ha sigut "La dama de hierro". Una de les millors coses de pel·lícules com aquesta és que et permeten fer espais de ràdio com el de dimecres passat a "La Tribu de Catalunya Ràdio". Vam parlar de Thatcher, i la cinta protagonitzada per Meryl Streep, amb Montserrat Gibernau, catedràtica de Política de la Queen Mary School (Universitat de Londres). Un plaer!

Enllaços patrocinats


© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.