iCat FM - SOTA SOSPITA

Arxius

Estas veient: febrer 2009
Categoria: El que vindrà
Escrit per: Ferran Auberni
S'acaba d'estrenar a internet el "teaser" de l'impactant documental "Borrados del mapa". Són 8 minuts que commouen, 8 minuts que et fan sentir por i impotència davant el desmesurat atac d'Israel a la franja de Gaza.


Erased-Wiped off the map from C.I. COMUNICACIÓN on Vimeo.

"Borrados del mapa" descriu l'experiència del periodista Alberto Arce. Tal com explica ell mateix, es tracta de "l'únic testimoni audiovisual recollit per un estranger a Gaza durant l'ofensiva militar. Un documental que mostra una càmera sotmesa a la dictadura de la realitat i la paciència".
En aquests moments Arce treballa en dos muntatges, un per a televisió i un altre per a cinema. Tant de bo que s'aconsegueixi estrenar aviat, i no només en festivals especialitzats!

L'asturià Alberto Arce, director de "Borrados del mapa"
Categoria: El que vindrà
Escrit per: Ferran Auberni
Aquest divendres s'estrena, a diferents sales de cinema, el primer tràiler d'"Ágora", la pel·lícula més ambiciosa d'Alejandro Amenábar. De moment, però, ja circula per internet, i la veritat... el tema promet!Rodada a Malta (en anglès) entre els mesos de març i juny del 2008, "Ágora" és una superproducció èpica ambientada a l'Egipte del segle IV dominat per l'Imperi Romà. Un període marcat, entre d'altres, per les violentes revoltes religioses entre cristians i romans. La pel·lícula descriu la lluita de l'astrònoma Hipàtia per salvar la llegendària biblioteca d'Alexandria amb l'ajuda de dos dels seus deixebles.

Protagonitzada per la britànica Rachel Weisz (una actriu que sempre m'ha seduït) es tracta d'un projecte que busca l'hiperrealisme. Així ho reconeix el mateix Amenábar, que també explica que "en molts sentits és una història del passat sobre el que està passant ara, un mirall perquè el públic observi des de la distància del temps i descobreixi que el món no ha canviat tant".

Alejandro Amenábar i Rachel Weisz durant el rodatge d'"Ágora"

"Ágora" encara no té data d'estrena definitiva. En principi, està previst que ens arribi a finals de setembre o a començaments d'octubre d'aquest 2009.
Categoria: El que vindrà
Escrit per: Ferran Auberni
Semblava que no la podríem veure. Finalment, però, s'ha confirmat l'estrena de "Sicko", en què el controvertit documentalista Michael Moore denuncia la situació corrupta i escandalosa de l'atenció sanitària als EUA.

Cartell de "Sicko", un film de Michael Moore

Si res no canvia (cosa que tampoc és descartable) la nova pel·lícula del director de "Fahrenheit 9/11" ens arribarà a la cartellera el 30 d'abril. Un títol que Moore defineix com una comèdia sobre els 45 milions de persones sense salut pública al país més ric de la Terra. La cosa promet, no?

Enllaços patrocinats


© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.