Brad Pitt és molt més que una cara fotogènica. El protagonista de "Seven" fa temps que es reivindica i aviat podria tenir la seva recompensa. Davant d'un any de cinema nord-americà més aviat "fluixot" es fa difícil predir què pot passar als Oscars d'aquest any. Tot indica, però, que una de les pel·lícules que està generant més expectatives de cara als premis de Hollywood és la fantasia romàntica "El curioso caso de Benjamin Button", protagonitzada per Pitt. Als EUA s'estrenarà el dia de Nadal. Aquí, el 6 de febrer.

Brad Pitt a "El curioso caso de Benjamin Button", un film de David Fincher

Dirigida per un dels cineastes més estimulants de l'actualitat, David Fincher, "El curioso caso de Benjamin Button" adapta un relat curt que Francis Scott Fitzgerald va escriure els anys 20. Una imaginativa reflexió sobre la vitalitat que es pregunta per què el millor de la vida sempre és al principi i el pitjor, al final. El punt de partida de la història és l'experiència d'un home que neix vell i, de mica en mica, es va fent jove. La falca promocional del film és d'aquelles per emmarcar: "La vida només pot entendre's anant cap enrere però s'ha de viure cap endavant".

Brad Pitt a "El curioso caso de Benjamin Button", un film de David Fincher

Brad Pitt ja va estar nominat als Oscars el 1996, llavors amb "12 monos" i a la categoria de millor actor secundari. Ara podria repetir, però com a protagonista. No sé si és ell o els seus agents però, últimament, l'actor nord-americà està tenint un ull clínic a l'hora d'escollir personatges. A "Quemar después de leer" ens ha demostrat la seva vena més còmica; mentrestant, a "El curioso caso de Benjamin Button" sembla que seduirà tothom explotant el costat més introspectiu. La primera és, senzillament, una interpretació d'Oscar. La segona ens intueix un caramel que ja "friso" per desembolicar. Tot i així, tinc la sensació que a Brad Pitt li costarà molt desprendre's de la seva imatge de "guaperes". No ho trobeu una injustícia?

Brad Pitt a "Quemar después de leer", un film de Joel i Ethan Coen