iCat FM - SOTA SOSPITA

Arxius

Estas veient: juny 2008
Categoria: Cartellera
Escrit per: Ferran Auberni
Increïble! 7 dies és el temps que s'ha mantingut a la cartellera la còpia en versió original subtitulada en català d'"Ella és el partit", la tercera pel·lícula com a director de George Clooney. No sé si és problema del poc interès que ha despertat el film o si és una demostració del poc interès per cuidar la nostra llengua.

Cartell del film "Ella és el partit"

En qualsevol cas, també s'ha dir que la versió original subtitulada en català de la comèdia "Rebobineu, si us plau" va ser tot un èxit. Tant de bo aquest sigui un bon precedent perquè es vagi normalitzant la situació. La nova oportunitat que tenim per donar suport a la proposta serà a partir del pròxim divendres 20 de juny, el dia que s'estrena el drama familiar "Margot i la boda", protagonitzat per Nicole Kidman. Pel que fa a "Ella és el partit"... el tràiler ja ha passat a ser una peça de museu.Com deia, George Clooney s'ha posat per tercer cop darrere la càmera. Primer va ser a "Confesiones de una mente peligrosa", després va venir "Bona nit i bona sort" i ara ha repetit l'experiència amb la comèdia romàntica "Ella és el partit". A més, el galant de Hollywood també coprotagonitza la cinta amb Renée Zellweger. Un homenatge a les clàssiques comèdies americanes dels anys 40 que demostren el (bon) gust de Clooney. En aquest sentit, "Ella és el partit" recorda títols com "Lluna nova" o "La dona de l'any", tot i que els diàlegs no tenen la força i la ironia d'aquestes mítiques pel·lícules. El món de l'esport i el periodisme torna, doncs, a ser la base d'una història simpàtica però que destaca més per la forma que pel fons. El punt de partida del film és la investigació d'una reportera per descobrir el secret que amaga una estrella de futbol americà que acaba de fitxar per un equip que havia perdut el patrocinador.

George Clooney i Renée Zellweger a "Ella és el partit"

06/06/2008: "REC" en DVD

Categoria: General
Escrit per: Ferran Auberni
Després d'haver-se convertit en un dels fenòmens de la temporada, i després d'haver-se'n fet el pertinent remake americà, "REC" arriba ara en un doble DVD carregat d'extres. Dirigida per Jaume Balagueró i Paco Plaza, trobo que és una de les pel·lícules més innovadores i arriscades del 2007. He de reconèixer que les produccions de zombies no són el meu fort però, tot i així, "REC" aporta una atmòsfera realista i unes escenes més pròpies d'una comèdia que em van seduir des del primer dia. L'equilibri entre l'humor i l'angoixa fan d'aquesta proposta un títol que recordaré durant molt temps.

Fotograma de "REC"

A través de l'edició especial de "REC" encara pots ser més conscient de la complexitat del projecte. Entre altres coses descobrim detalls com els efectes d'animals que es van utilitzar per mesclar-los amb els crits dels protagonistes; o que els directors van demanar als actors que, passés el que passés, no paressin d'actuar. També val molt la pena l'espai "Confidències", on l'actriu Manuela Velasco fa honor al títol de la secció del DVD reconeixent que es pensava que "REC" no s'estrenaria, que només es veuria en vídeo en països com el Japó o Corea.
D'altra banda, es veu que la primera idea va ser fer-la amb policies, però finalment Balagueró i Plaza es van decidir per bombers, que tenen una imatge més positiva. El tràiler, fet a partir de les reaccions del públic al Festival de Sitges, és una de les millors falques promocionals que he vist als últims anys."REC" mescla tensió, comèdia, retrat sociològic i crítica als "reality shows" de la televisió. I és que un dels objectius era fer viure la història des de dins, com si fóssim un personatge més de la pel·lícula. Un estimulant exercici de terror, doncs, fet a partir de les imatges captades per una reportera i el seu càmera que queden tancats en un edifici infectat per un estrany virus. Les emocions fortes estan garantides!

Fotograma de "REC"

03/06/2008: La nova noia Bond

Categoria: El que vindrà
Escrit per: Ferran Auberni
De mica en mica anem sabent més coses de "Quantum of Solace", el projecte Bond número 22. Veient les imatges que es van publicant, l'espectacularitat, l'exotisme, la sensualitat, el glamur, l'acció i l'humor tornaran a ser els protagonistes de la cinta. Ara s'acaba de posar en circulació un nou vídeo de la franquícia on es presenta la nova noia Bond, l'ucraïnesa Olga Kurylenko.

Daniel Craig i Olga Kurylenko a "Quantum of Solace

No us recorda, una mica, Sophie Marceau? Al 99 l'actriu francesa era l'Elektra d'"Amb el món no n'hi ha prou". A "Quantum of Solace" Kurylenko interpreta Camille, una jove lluitadora que busca venjança. La veritat és que Eva Green, a "Casino Royale" va posar el llistó molt alt i va demostrar que és molt més que una noia atractiva. A més, la química amb Daniel Craig era explosiva."Quantum of Solace" està previst que s'estreni a tot el món el 7 de novembre d'aquest any. Una de les coses que em fan estar més esperançat és el seu director, Marc Forster (autor d'un dels meus títols de capçelera, "Monster's ball"), un cineasta que es declara fanàtic del personatge creat per Ian Fleming l'any 1953.

Olga Kurylenko a "Quantum of Solace"
Daniel Craig a "Quantum of Solace"

Enllaços patrocinats


© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.