El blog de Sona 9
Categoria: General
Escrit per: sona9
Recordeu que el dilluns 31 de maig tancarem la paradeta de recepció de maquetes i perfils al Sona 9 2010. Us recordem també que cal que poseu tres cançons al vostre perfil, a banda de penjar la maqueta a l'apartat corresponent del web del Sona 9.
De moment i mentre el mico del Sona 9 espera més maquetes...té molta gana!!! Ja tenim les dates i els llocs del concerts preliminars de l'edició del 2010, són aquestes:

Preliminars Sona 9 2010

• Dissabte 27 de juny
> Festinoval (Lleida) 20:00 hores

• Diumenge 28 de juny
> Aphònica (Banyoles) 18:00 hores

• Dimarts 6 de juliol i dimecres 7 de juliol
> Razzmatazz 3 (Barcelona) 21:00 hores
Categoria: General
Escrit per: Bruno Sokolowicz
Foto grups guanyadors Sona9 2009

Mine!, guanyadors del 9è Concurs de Maquetes Sona 9. Estúpida Erikah, Minimal i Hewel s'enduen el premi Joventut, el premi Èxit, i el premi per votació popular, respectivament.

» Veure més

Categoria: General
Escrit per: Miquel Jarque
Després de mesos i mesos esperant aquest dia, ja ha arribat. La novena edició del Concurs de maquetes Sona 9 coneixerà avui el seu nou guanyador, entre els 154 participants que s'hi van inscriure al principi. De totes aquestes bandes, són tres les que defensaran aquesta nit el seu poderós directe a la Sala Bikini a partir de les 20:30h.

Els tres candidats que es disputaran el premi són els terrassencs Estúpida Erikah i els barcelonins Mine! i Minimal. Quan acabin els concerts, els encarregats d'acabar la festa seran El Nota -guanyador de l'edició de l'any passat- i Mishima -que avançaran noves cançons del seu imminent nou àlbum, "Ordre i Aventura".

L'obertura de portes està prevista a les 20:30h i l'inici de les actuacions serà a les 21h. Per qui no pugui assistir als concerts, us recordem que seran rentransmesos en directe a través del web d'iCat fm.

Els premis a què opten els tres finalistes són els següents:

- Premi Sona 9. El decidirà un jurat especialitzat i serà per al guanyador de la final. Aquest premi consisiteix en la gravació i edició d’un disc, una campanya de promoció i publicitat, una gira de cinc concerts promocionals per tot Catalunya, la gravació d’un videoclip i promoció al Tr3sC, el club de Cultura de Catalunya.

- Premi Joventut. S'atorgarà al segon classificat de la final del Sona 9 segons votació del jurat, i consisteix en la gravació i edició en un estudi professional d’un CD-EP amb 4 cançons, mini-gira de concerts promocionals per Catalunya i campanya de difusió als mitjans dels concurs.

- Premi Èxit. S'atorgarà al tercer classificat de la final del Sona 9 escollit pel jurat. Aquest premi consta de 2000 euros en material musical i campanya de difusió als mitjans del concurs.

- Premi per votació popular. S'atorgarà per votació del públic a qualsevol dels 18 grups que van accedir a la primera fase del Sona 9. Aquest premi consta de 1000 euros en material musical i campanya de difusió als mitjans del concurs.


Que guanyi el millor i us esperem aquesta nit a la Sala Bikini!
Categoria: General
Escrit per: Bruno Sokolowicz
Ja han passat els 5 grups pels estudis Kay de Manresa per enregistrar una cançó i també pels estudis d'iCat fm a fer un acústic de tres temes, aquí us deixem amb una mostra del que van fer Minimal i Mine.

Els Mine van adaptar un clàssic de David Bowie al català:


Els Minimal van reconvertir la seva proposta electrònica en un quartet desendollat:

Categoria: General
Escrit per: Bruno Sokolowicz
Ja hem engegat els acústics a la ràdio. Els 5 semifinalistes del sona9 2009 comencen a defensar les seves cançons en format acústic a iCat fm. Així van sonar Fred i Son, Samitier i Estúpida Erikah:


Fred i Son:


Samitier:


Realització: Jordi Gelabert

» Veure més

Categoria: General
Escrit per: Bruno Sokolowicz
Minimal al BAM - Mercè'09

Els Minimal (foto superior) van tancar les semifinals del sona9 a la Plaça de la Catedral de Barcelona davant el seu públic i després de les actuacions de L'Abdominabe Gallina Nauseabunda i Samitier (foto inferior).

Després de veure les semifinals de Paula Sendim, Estúpida Erikah i Fred i Son a l'Acústica de Figueres i les de La sentina, Hewel i Mine! al Mercat de la Música Viva de Vic ara ja només queda saber quins grups enfilen la recta final del concurs.

Dilluns 5 d'octubre farem públics els noms dels 5 grups que hauran d'enregistrar un acústic de 3 temes als estudis d'iCat fm i una cançó a un estudi professional. Molta sort!

Samitier al BAM - Mercè'09
Categoria: General
Escrit per: Bruno Sokolowicz

Els deixebles del Sona9 continuen donant-nos alegries. En aquest cas el grup guanyador del Sona9 2006 Xazzar amb el seu el videoclip “Imaginari” ha rebut el premi a millor videoclip català al Festival Internacional de Curtmetratges en Català Costa Daurada 2009. Aquest és el segon videoclip del nou disc de Xazzar "HISTÒRIES DESENCANTADES" (KASBA MUSIC 2009). Felicitats!
Categoria: General
Escrit per: Bruno Sokolowicz
La meteòrica carrera de la banda barcelonina Manel després del seu pas pel Sona9 fa menys de dos anys continua sense trobar sostre. El 22 de maig toquen a l'Apolo i ja fa setmanes que no hi ha entrades. A finals de juny els podrem veure a la 5ª edició del popArb, el festival de pop indie català d'Arbúcies.
popArb'09
Categoria: General
Escrit per: Bruno Sokolowicz
DIUMENGE 3 DE MAIG al RITMES CAT (33 digital)
Diumenge 3 a la tele!
Ja ha arrencat una nova edició, i ja en van 9, del concurs de maquetes més important de casa nostra, el Sona9. Un concurs que Ritmes seguirà de ben a prop. Perquè ens agrada, perquè volem descobrir nous talents, perquè els volem conèixer i perquè ho volem saber tot d’ells; les propostes, les proves, els directes, els nervis, els reptes, els músics... I no només els d’ara, sinó també aquells grups que van fer els seus primers passets amb el Sona9. Grups com els que veuràs el DIUMENGE 3 DE MAIG a les 19hs al RITMES CAT (33 digital):

The Gruixut’s
Sanpedro
Anímic
Ix!
Miquel Abras
Xazzar
Túrnez i Sésé
Clara Andrés
Rosa-Luxemburg
Manel

I a partir d’ara i fins que duri el concurs, podràs seguir el Sona9 al Ritmes Cat. Tot els dimecres a les 14.00 i els diumenges a les 7.00, al 33 Digital.
Categoria: Sona 9 a iCat
Escrit per: Bruno Sokolowicz
L'any passat es van presentar al sona9 concurs, ara s'han presentat amb disc al sona9 ràdio. Són Sargon i fan metal en català.Sargon al sona9Sargon metal al sona9
Podeu sentir el programa amb Sargon a la pàgina de podcast del sona9.