Categoria: General
Escrit per: Sol i Serena
La gran notícia del moment és que Sol i Serena ha estat seleccionat per al Celtic Connections 2012, un festival amb tot tipus d'espectacles que se celebra a Glasgow i que, aquest any, ha escollit la catalana com a cultura convidada, i diversos grups de casa hi tocaran.

El 26 d'octubre passat la BBC Scotland va emetre un programa especial de presentació del festival amb algunes actuacions en directe, en la qual vam tenir l'honor de participar com a representants de la cultura convidada. L'emissió per ràdio es feia en estricte directe, mentre que a la televisió arribarà un muntatge amb els entremitjos retallats.

De tot això ja en fa uns quants dies, sí, però és que tot plegat va ser molt ràpid, pràcticament d'un dia per l'altre, i ens vam trobar en un avió cap a Glasgow gairebé sense adonar-nos-en. Ara podeu veure en aquest link dos dels temes de Sol i Serena que van sonar a la BBC d'Escòcia i que sonaran altre cop al Celtic Connections de Glasgow el 28 de gener de 2012.

A veure si no passa com amb el viatge a Eivissa i us fem en breu una crònica del viatge a Glasgow. De moment anava a explicar alguna cosa de l'arribada, però de cop he pensat que no sé si està bé riure's de la road mànager en públic (ho sento, Núria) i m'he quedat encallat. La resta del grup direu.

Kami

24/06/2011: Demà, a Vilajuïga

Categoria: General
Escrit per: Sol i Serena
Bona tarda a tothom.

Que sí, que avisem tard, però més val tard que mai, però aquest cap de setmana tenim moguda, o sigui que els que no tingueu res a fer podeu venir a veure Sol i Serena demà, 25 de juny, a la Plaça Major de Vilajuïga. L’inesperat esdeveniment tindrà lloc a les 23h15.

Sapigueu també que, reunida la plana major de Sol i Serena (sis membres de sis), ens hem decidit a posar-nos una mica les piles i anar informant més i millor de les coses que vagin passat. Ben aviat tindreu la crònica del nostre viatge a Eivissa.

De moment, ens veiem demà amb els que vulgueu.

Kami
Categoria: General
Escrit per: Sol i Serena
Categoria: General
Escrit per: Sol i Serena
Resulta que fa un temps, navegant per internet, ens vam topar amb un videoclip que ens va fer rumiar. En un món actual, on ens bombardegen mil imatges cada dia, carregades de moviment, colors i efectes... això d'estar-se quiet ens va agradar.
Nosaltres li diem "quietisme", i convidem a qui vulgui a pujar al carro dels que n'estem tips de córrer amunt i avall tot el sant dia.
Visca el quietisme, la mandra, visca el passejar, els sofregits a foc lent, la manteta del sofà... i que visquin els quaranta dies a Sol i serena!
Que gaudiu de la proposta, i bon profit.


12/02/2011: Nou videoclip

Categoria: General
Escrit per: Sol i Serena

Doncs sí! Al final hem trigat més del que esperàvem, però ja el tenim fet.
El proper dimecres dia 16, penjarem el videoclip a internet. De moment, per anar fent boca, us diré que la cançó triada per al vídeo és "La polleta d'aigua".
Podreu esperar?
La Marta
Categoria: General
Escrit per: Sol i Serena


El divendres dia 7, els nens tornen a l'escola.

I nosaltres també tornem a la feina. Concretament a una feina que ens ha quedat pendent del 2010.

Farem un videoclip!

Seguirem amb l'estil Sol i serena de costum: rodar en un dia, muntar en tres, i cap a casa.

Clip-ràpid a domicili, pràcticament.

Us diria que penjarem alguna foto del rodatge i aquestes coses que s'acostumen a fer... però no crec que ho fem. El clip-spress té aquest desavantatge, que no tens temps ni de crear expectativa.

Doncs això... que aviat hi haurà videoclip.

Fins llavors.Marta


PD: la foto és del rodatge del documental "El somni", de Christophe Farnarier.


08/12/2010: Terreny conegut

Categoria: General
Escrit per: Sol i Serena
Abans d’ahir vam tocar, altre cop, a la Fira de la Ratafia de Besalú. Ja fa anys, i ja no sé quants, que hi toquem.

En casos com aquest, es podria pensar que el ritual passa a ser un acte rutinari, que com que ja coneixem el lloc i el bolo es tracta d’un pas purament protocolari. Si que és cert que quan arribo ja sé com he de muntar el kit. La plaça fa un graó, i per tant l’escenari també, i el bombo queda entre dos nivells diferents i les potes han d’anar verticals. Ara ja ho sé, però el primer any vaig riure molt, buscant la manera de posar-me. Tot i així, tot i conèixer el terreny de batalla, per dir-ne d’alguna manera, no es tracta d’un bolo rutinari. I per què?

» Veure més

08/11/2010: Més notícies

Categoria: General
Escrit per: Sol i Serena
I per acabar d'arrodonir el mes, una altra actuació de Sol i Serena per a aquest cap de setmana. Aquest diumenge, 14 de novembre, al barri d'Horta de Barcelona i en el marc de la Fira Medieval, a les 17h a la cantonada de Frederic Raola amb Passeig Maragall. Sí, no és un error, toquem dos cops el mateix dia, no és que hagi creuat dates.

Amb aquestes noves cites, ja no té excuses ningú; ni els de baix, ni els de dalt, ni els del mig.

Kami
Categoria: General
Escrit per: Sol i Serena
Sí, és molt tard per a comentar-ho, però què són quinze dies dins la història de la humanitat? La qüestió és que el concert-ball a la Plaça del rei va anar molt bé. Molta gent, moltes ganes dels balladors malgrat la manca d’espai, molta entrega dels qui no ballaven però miraven i escoltaven. Moltes gràcies als que vàreu venir, als que vàreu convèncer amics i amigues que valia la pena venir, als que vàreu comprar discos, etc. I també a l’Oriol Rambán, que va fer unes fotos magnífiques, de les quals us poso aquí la que, per motius obvis, m'ha tocat el cor.

Foto: Oriol Rambán
Foto: Oriol Rambán


L’única pega, el temps, que com sempre es va fer curt i vam haver d’eliminar temes.

Ara bé, la bona notícia és que, si algú es va quedar amb ganes de més, té la següent oportunitat el proper 14 de novembre a la Plaça Jaume I de Vilafranca del Penedès (13h) i, pel que sembla, també el 5 de desembre a la Fira de la Ratafia de Besalú (12h).

És a dir, que ens veiem aviat. Bona nit.

Kami

15/10/2010: Escalfar motors

Categoria: General
Escrit per: Sol i Serena
Demà, que ara ja és avui, tenim bolo a la Plaça del Rei.

És a les 22h, sembla, però jo ja tinc les coses preparades a la porta de casa (per la part de dins, naturalment). Però no és que sigui especialment previsor ni que estigui amb la cosa aquesta de quan ets petit i te’n vas d’excursió. És que demà fem aquelles coses que diuen els manuals (els no escrits, com a mínim) que no s’han de fer mai: assajar el dia del bolo.

Això serà deu hores abans del directe, o sigui que tots ens llevarem d’hora (uns més que altres), ens dutxarem amb cafè (jo ho faig i m’estalvio molt temps), omplirem els dipòsits de benzina (cada cop que tenim bolo les benzineres es freguen les mans) i sortirem cadascú en la direcció que li toqui.

La veritat és que ens cal. Ens hem passat l’estiu sense veure’ns, o veient-nos per a altres coses, i el repertori està ple de pols. Que sí, que és com anar en bicicleta, però quan un agafa la bicicleta al cap de molt temps al principi també fa un parell d’esses tontes, o sigui que demà potser tinguem anècdotes divertides i tot.

Bé, en tot cas, tot això és per dir que nosaltres ja estem escalfant motors i que esperem que vosaltres també, perquè demà anirem a deixar-nos la pell i a tombar balladors.

Kami
(I jo que faig, llevat a aquesta hora?)