L'ex ministra de medi ambient i actual senadora, Marina Silva
‘Els qui deforesten il•legalment són criminals; els territoris deforestats fora de la legalitat no poden ser venuts, generar beneficis comercials, ser espai de producció o via de transport’. Principis simples, clars, lògics i coherents que només han vist la llum i s’han convertit en llei gràcies a la feina tossuda i determinada de l’exministra brasilera i actual senadora, Marina Silva.

Marina Silva representa una nova manera de concebre les polítiques de gestió i producció ambientals tot movent l’epicentre de presa de decisions des dels grans organismes internacionals -excessivament donats a la retòrica i poc avessats a la concreció- fins a centrar-lo en les comunitats indígenes que conviuen al si dels biomes que cal protegir.

Marina Silva té una biografia que es comença a dibuixar al si dels moviments comunitaris, on forja la seva profunda i decidida personalitat política, fins a incorporar-se com a ministra al govern de canvi i transformació del president Lula. Acabada la seva trajectòria ministerial avui és una senadora compromesa, precisament, amb aquella legislació que un dia va somniar per a la terra i pels que viuen, per aquella legislació que un dia va fer possible com a ordenament jurídic de referència; per aquella legislació aprovada per la república brasilera i que ara cal que s’apliqui i no acumuli pols.

Marina Silva continua, com sempre, amb el gest amable i la voluntat ferma i serena. Amb els peus a terra, a la seva terra, i el cor al cel.