Effie Briest, Vampire Weekend, Yeasayer: triple hype

Manhat...què? Fins i tot James Murphy s’ha queixat fa poc que els preus de l’habitatge a Manhattan l’han obligat a mudar-se a Brooklyn, “l’altre barri” novaiorquès que ja compta amb la seva aristocràcia indie (els germans Gyllenhaal, Heath Ledger...) i que ara ja té banda sonora. Un grapat de bandes que es poden etiquetar com a arty (com gairebé tot el que surt musicalment parlant de la Big Apple) estan conformant la nova escena de Brooklyn:
Vampire Weekend, un grup format per quatre universitaris de Columbia, no oculta el seu posat estudiantil i barreja lletres denses amb ritmes africans de l’escola David Byrne (bé, de l’últim David Byrne). Pretenciosos? Una mica, pero la vena punk els salva. Fes-hi un cop d'ull aquí.
Parlant de gemecs universitaris, les seves veïnes Effie Briest són un col·lectiu que agafa el seu nom de la novel·la del mateix nom, protagonitzada per una antiheroina protofeminista a l’Alemanya de Bismarck. Les Briest s’han automedicat amb una sana sobredosi de Slits i Siouxsie and the Banshees. Ja tenen un hit, al menys al seu barri, Newyly-weds Song.
I quatre passes per davant en el curt i sempre perillós camí del hype caminen els Yeasayer, que ja han publicat un disc, All Hour Cymbals. Descriuen el seu estil com “psych-pop-snap-gospel de l’Europa Central”. Eh? Una cosa així.