Llegenda domèstica en estat pur

Hi ha dues classes de persones: les que es fan la seva pròpia maionesa i les que la compren de pot. Categories antropològiques a banda, la tecnologia necessària per una senzilla maionesa és un d’aquells invents amb un disseny tan perfecte que a les marques els costa millorar-lo per fer-te gastar els diners: la minipimer ha patit pocs canvis des que el 1959 fos creada pel dissenyador català Gabriel Lluelles. El FAD dedica aquests dies una expo-homenatge (fins al 31 de gener) a aquest pioner, que va aconseguir convertir el seu invent en una icona de la modernitat a les llars espanyoles dels 60 i exportar l’artefacte a 50 països. Si la que et van regalar els pares junt amb la sandvitxera quan et vas independitzar està oblidada a l’armari de la cuina que mai neteges, aquí va una excusa per recuperar-la:

Crema de carbassa
Ingredients: mig kilo de carabassa, 3-4 patates, mitja ceba, un porro, un tomàquet, aigua, oli, un cub de caldo concentrat, daus de pa fregit.
Es pela i es trosseja la carabassa, es pica el porro, la ceba i el tomàquet, es fregeix uns minuts. S’afegeixen les patates pelades, es cobreix amb aigua, s’hi aboca el cub de caldo i es deixa estar durant 20 minuts. Després, ataca amb la minipimer i serveix amb els dauets de pa.