"Golden Eyes", al CaixaFòrum

Tres exposicions que coincideixen aquests dies a Barcelona demanen a crits que surtis de casa. A CaixaFòrum, el matrimoni creatiu format pels artistes Petra Mrzyk i Jean-François Moriceau exposa els seus delirants dibuixos expandits, titulats amb els noms de les pel·lícules de James Bond. Goldfinger, Octopussy o Moonraker es converteixen aquí en l’excusa per guixar parets en un blanc i negre en què es reconeixen traços de pop art, simbolisme i surrealisme. La parella també fa que els seus personatges grotescos i burtonians (de Tim) habitin en pseudo-còmics i pelis d’animació. La mostra és oberta fins el 24 de març.

Posa un llibre groc a la teva vida

No menys bondià (de Bond) és el supereditor Jorge Herralde, fundador i director de l’editorial Anagrama, que celebra els 40 anys de la seva editorial amb una mostra que funciona com a trip sentimental per a tots aquells que hagin crescut amb un Amis o Kennedy Toole groc a les mans. Si et sents agraït pel preu i l’extensió de la col·lecció Compactos, presenta els teus respectes a la Biblioteca Jaume Fuster. Fins el 18 de març.

Meritxell Duran, a Iguapop

I a Iguapop acaben d’arribar els toys escultòrics de Meritxell Duran, l’equivalent artístic als nens d’ulls grans que no sabem si donen tendresa o yuyu. Jutgeu-ho vosaltres mateixos a la galeria del carrer Comerç. Fins el 16 de febrer hi ha temps.