La companynia Lego, fabricant de les joguines pop per excel·lència (amb permís dels playmòbils), ha tingut una setmana difícil: un jutge ha decidit que la clàssica forma de les seves peces, el mític brick, no pertany a l’empresa. I per tant, fa les coses molt més fàcils pels seus imitadors.

Com que en som fans, aprofitem per fer una ullada a l’univers Lego i demostrar que les humils peces de plàstic continuen essent d’allò més inspiradores. L’empresa Homade comercialitza uns minialtaveus per iPod (Classic, Mini o Touch) que recuperen el disseny del bloc. No necessita cables ni bateria externa i el disseny és molt compacte. A la web d’Urban Outfitters (per cert, què espera aquesta cadena multimarca, llar espiritural dels post universitaris americans per obrir botiga a Barcelona?) les pots trobar en els tons més bàsics del Pantone leguístic. I, ei, comprar en dòlars segueix sent molt divertit! 25 dòlars es transformen rápidament en 18 euros, que sóna molt més barat. Per a una inversió més potent i un compromís més perdurable mb l’estètica Lego, els fans de la joguina nòrdica poden apostar pel radiador de la marca italiana Scirocco, de Marco Baxadonne. O si us voleu deixar la pasta de veritat però fardar per la resta de les vostres vides, podeu investigar si queda algun exemplar de la rèplica que Droog Design, el temple del disseny holandès, ha fet de la llegendària cadira negra, vermella i blava de Gerrit Rietveld, allà pels 60. Els blocs de Lego la fan un 6% més gran, per cert.
I si tot això ens posa nostàlgics, sempre podem fer un passeig per Brick Films, la web on els bojos pel Lego pengen les pel·lícules que filmen fent servir només els blocs. Per cert, la interpretació dels ninos a Lego Titanic resulta més commovedora que la de Leo di Caprio i Kate Winslet.