Prou de diumenges buits!

Per molts plans que tinguis, els diumenges sempre s’acaben convertint en el dia més gos de la setmana. Enfonsats pel pes de la ressaca, són dies condemnats a desaparéixer entre pijames i inactivitat. Però hi ha locals de la ciutat que a poc a poc conspiren per treure’ns de casa l’últim dia de la setmana.

El pla pot començar al Casa Jacinta, un bar de vermut pels voltants del mercat de Sant Antoni (Tamarit, 154, Barcelona) que barreja els clàssics de sempre (escopinyes, truita de patates) amb tapes més innovadores com costelletes estil tailandès o un gran assortiment de patés casolans. És petit i les seves quatre o cinc taules de la terrassa estan molt sol·licitades entre certa fauna artistilla de Barcelona.
Al vespre, el cafè Le Swing (Notariat, 7, Barcelona) acaba d’encetar les festes Never on Sunday. De 21.00 a 0.00 hores ofereix còctels i sessions de djs que, per força, han de ser més eclèctiques i mutants que les dels dissabtes a la nit, sempre més orientades a l’eufòria. Euripidis, el de les Tragedies, també conegut com l’Stephin Merritt local, comença el torn aquest diumenge i promet una barreja de pop, doo-wop, bubblegum i altres gèneres de nom igualmente suggerent. ¿Més bones notícies? L’entrada és gratuita.
Si la nevera buidíssima és un problema recurrent dels diumenges (perque maionesa caducada i una patata amb arrels no constitueixen un sopar gens nutritiu, oi?), el cuiner Paco Guzmán s’ha proposat trobar-hi una solució. Al seu restaurant, el Santa, a prop del Parc de la Ciutadella, ofereix un menú de 20 euros els diumenges a la nit, anomenat Nada en la Nevera i pensat per aquells que tornen de cap de setmana o senzillament pels que s’aixequen tan tard que esmorzen berenant. Una bona manera de familiaritzar-se amb l’estil de Guzmán, l'antic xef del Santa Maria del Born.