Boo Ritson, Kira Miró, Ace Norton i els Causas Externas us donen la benvinguda al nou "Silenci?"

Bé, aquí estem de nou. Demà arrenca la nova temporada de Silenci? i abans d'entrar a la pantalla era convenient passar pel bloc, treure'n les teranyines, passar el drap i penjar de què anirà el Silenci? de demà. Abans d'això, direm breument que les vacances han anat molt bé a tothom a la redacció, si hem de jutjar pels comentaris que ha anat fent la gent aquests dies.

La veritat és que portem tres setmanes treballant però ens feia mandra inaugurar la nova temporada del bloc sense tenir encara el programa en antena. És una excusa cutre, oi? No se'ns ha acudit res millor. Poc a poc, aquests dies us anirem informant de les novetats que hi ha hagut i que hi haurà al programa aquesta temporada (la vuitena ja!). Res, el cas és que som aquí i que hem tornat (i de quina manera per cert: si no pregunteu-vos que faig a la redacció escrivint això a dos quarts de deu de la nit mentre escolto Beginning To See The Light de la Velvet. Que per cert és totalment mentida).
Bé, el Silenci? de demà. El capítol 263 l'inaugura l’actriu Kira Miró que demostra a l'entrevista que serveix per a alguna cosa més que per allò que alguns esteu pensant ara. Gràcies a una esmolada vis còmica, aquesta canària té un currículum variat i ben farcit que inclou televisió (Gominolas, Cuatrosfera) i cinema(Crimen Ferpecto, Isi Disy, Rivales). Una altra protagonista del programa serà Boo Ritson, l’artista més freak del nou art britànic. Aquesta filòloga va decidir estudiar Belles Arts als 30. És una de les artistes amb més projecció d’Anglaterra, amb una obra a mig camí entre l’escultura i la pintura, l’expressionisme i el realisme. La vam descobrir de rebot a la passada fira ARCO i li hem fet una visita a Londres. També li hem fet un lloc a la vareta màgica d’Ace Norton, el millor realitzador del moment. Té nom de jugador de l’NBA, poc més d’un quart segle de vida i és un dels realitzadors amb més projecció del moment.
L’entorn et marca d’alguna manera i en el cas d’aquest nordamericà ha estat un factor decisiu per decidir el seu futur. El seu avi és guionista i productor, la seva mare supervisa guions i el seu pare és director de cinema. Estava cantat que els platós serien l’hàbitat natural d’aquest artista nascut i criat al sud de Califòrnia. 26 anys després, lidera la seva productora, Commandeer, i ha estat nominat per l’Associació de Vídeos Musicals Internacionals com a millor realitzador del 2008 gràcies a les seves peces per a hypes del moment com She & Him (aquí som fans extrems d'aquest disc) o Sebastien Tellier.

I els últims de la fila i els primers que tindran l'honor de dir la seva imatge de silenci per tancar el programa són l’estudi Causas Externas, un antídot contra el disseny avorrit. Convertir el clàssic con de senyalització viària en una espelma, el portaequipatge d’una Vespa en un prestatge, aplicar un netejaparabrises a un mirall per netejar-ne el baf o idear rajoles de gespa natural són només algunes de les brillants idees amb que el trio que formen Clàudia i Georgina Rosselló i David Martí s’obre pas en el complicat món del disseny industrial. Tot just han sortit de l’escola, però els seus dissenys han començat a atreure l’atenció dels principals fabricants. El seu treball es basa en col·leccions temàtiques. Com ara Causas urbanas, que reconverteix les funcions dels objectes quotidians de la ciutat. Mentre preparen Causas rurales i es traslladen el camp, han obert la porta del seu estudi a la càmera del programa.

Apa, això és tot (de moment).