Sí, amics, ja podeu enviar la tele de vacances al camp...

(Semblava que el blog estava de vacances, però no). El d'avui és l'últim "Silenci?" del curs 2007-2008. Amb el capítol 262 acabem la (ja) setena temporada del programa. Deixem enrere 37 programes i comencem a escalfar motors pel curs 2008-2009, una temporada que començarà amb una sorpresa. Estigueu atents.

Avui, a l'últim "Silenci?" de la temporada, trobareu:

L’art sinistre torna a ser tendència: La mort s’ha passejat al llarg de la història de l’art amb múltiples disfresses. La frivolitat, l’opulència i la violència mediàtica semblen cotitzar a l’alça de nou. Artistes de renom internacional es posen macabres i abracen la nova estètica sinistra: paisatges funestos i sensuals habitats per icones de la cultura pop que transgredeixen els codis de la publicitat i de la moda. Entre els noms més destacats d’aquesta tendència artística hi ha el de l’andalusa María Cañas i el del català Rai Escalé. Són dos dels exponents més clars d’aquest estil. Aquest reportatge de Silenci? els entrevista per parlar de la seva obra i repassa artistes com l’anglès Damien Hirst, el basc Kepa Garraza, el mexicà Dr. Lakra o la nord-americana Melanie Pullen, que han fet de tot el que és sinistre una manera d’expressar-se.

El fotògraf català Xevi Muntané repassa la seva exitosa carrera a “Silenci?”: Després d’estudiar fotografia a Barcelona, el català Xevi Muntané es va traslladar a Nova York, per començar a treballar per al llegendari fotògraf David Lachapelle. Convençut que no valia com a assistent, Muntané es va penjar el títol de fotògraf i va començar a perfilar un estil més aviat infantil, directe, simple i gràfic, que el va portar a publicar la seva primera fotografia a la revista anglesa i-D. A partir d’aquí, la carrera de Muntané s’ha pogut veure a les planes de les millors revistes de tendències del mercat i s’ha convertit en una referència de la fotografia de moda a escala mundial.

Irina Lazareanu, la nova Kate Moss, al qüestionari: Parella actual de Pete Doherty, amiga íntima de Kate Moss i companya artística de Sean Lennon. Amb només 21 anys i una bellesa atípica, Irina Lazareanu s’ha convertit en un dels rostres més cotitzats del món de la moda i en una icona del rock britànic. Ex ballarina i bateria aficionada, la carrera de model de Lazareanu comença per casualitat, quan la top Kate Moss la converteix en la imatge de la seva col·lecció de roba per la cadena TopShop i el dissenyador Karl Lagerfeld l’escull com a musa.

Patrick Daughters, de dependent de videoclub a realitzador de moda:
El californià Patrick Daughters va estudiar Belles Arts i quan va aconseguir una beca per anar a la New York University es va decidir a entrar a l’escola de cinema sense tenir-ne ni idea. Es va posar a treballar en un videoclub de Manhattan per posar-se al dia. I va acabar sent el número u de la classe, perquè s’ha encarregat de filmar clips per bandes com els Yeah Yeah Yeahs, Interpol o Liars, o el ja famós últim vídeo de la canadenca Leslie Feist. Ara ha estat apadrinat per la productora de Roman i Sofia Coppola i prepara la seva primera pel·lícula per aquest any. Aquest reportatge de “Silenci?” repassa la seva curiosa història. Com a botó de mostra, l’excel·lent clip “Plaster Clasts Of Everything” per a Liars:

.

Només ens queda donar-vos les gràcies, desitjar-vos un molt bon estiu a tots i convocar-vos pel setembre per la vostra mitja hora setmanal de silenci. Bé, i ara, sí: VACANCES!!!