Al Silenci? d’aquesta setmana (com sempre a les 23.10 h al 33), el tema destacat és sens dubte l’entrevista en exclusiva (la primera a tot l'Estat) amb els Hercules & Love Affair, un dels discos més comentats en tota mena de publicacions i blogs. La seva actuació al proper festival Sónar és una de les cites musicals més esperades de l’any. Al programa escalfem motors dedicant-los el qüestionari. Fa poc vam publicar un post sobre la banda i la gravació de l’entrevista, per cert.

El productor Andrew Butler i la dissenyadora de joies Kim Ann Foxman són el cervell d'Hercules And Love Affair, la sensació musical de l'any. "Emocional" o "tràgic" són adjectius que en principi no serveixen per definir un grup de música disco i house clàssic. Però hi ha poques convencions en els poc més de 40 minuts que dura el debut d'aquesta banda de Brooklyn, Nova York, que té ale seves files un col·laborador d’excepció: Antony Hegarthy, el líder d'Antony & The Johnsons. Per si no els coneixeu, aquí un video amb el primer concert de la seva història (fa dues setmanes, per cert) al Club Studio B de Brooklyn, garito que va camí de convertir-se en un lloc bastant llegendari, per cert.Però, què més hi ha al capítol d’aquesta setmana, amics?

“If Looks Could Kill”: Al programa també hi ha (aquesta setmana sí) l’anunciat mini reportatge sobre els criminals més elegants del cine retro. Perqué mirem pel retrovisor d’aquesta manera? Pel festival Fashion in Film que s’ha celebrat a Londres i que es fixa en el fons d'armari dels dolents de la pel·lícula. Si una cosa ensenya el cine és que no saps mai quin aspecte tindrà un assassí.Els joves realitzadors: "Silenci?" analitza la nova fornada de joves realitzadors d'aquí: saber mirar també és un ofici. I en aquesta agraïda i també complicada tasca hi ha un grapat de joves realitzadors d’aquí que tenen moltes coses a dir. Són els joves i brillants currículums d'Edu Cuéllar, Pol Ponsarnau, Santi Aguado, Raül Cuevas i Marta Puig (àlies Lyona) que, entre altres, formen un nodrit planter de narradors audiovisuals.Neix la Fanzinoteca, el primer arxiu de fanzines del nostre país: la Fanzinoteca és una biblioteca portàtil i mòbil amb un munt de revistes i petits llibres autoeditats, que neix amb la mateixa filosofia que tenen els fanzines que ha arxivat. Es pot muntar i desmuntar en qüestió de segons. El que va començar com un petit projecte ara ja té arxivats més de 200 fanzines.I a l’agenda del programa, recomanem els llibres d’Amélie Nothomb, “El diari de l’oreneta” (Empúries, 2008); Haruki Murakami, “El salze cec i la dona adormida”, (Empúries, 2008); el Pulitzer de literatura, el dominicà Junot Díaz, "La maravillosa vida breve de Oscar Wao i l’anuari “The Fashion Book” (Phaidon Press, 2008). Al prestatge musical, els discos de Sebastien Tellier, “Sexuality” (Lucky number, 2008); i el d’Scarlett Johansson, “Anywhere I Lay My Head” (Rhino, 2008); els dos concerts que Tom Waits farà a Barcelona, a l’Auditori del Fòrum el 14 i 15 de juliol (correu perquè les entrades estan volant, es compren per telèfon al Telentrada); el festival PopArb, a Arbúcies, el 27 i 28 de juny (amb La Casa Azul, Mishima, El Guincho, Facto Delafé y las flores azules, Sidonie…); el local de copes 9Cata (Comercial 9, Barcelona); la nova botiga de Lee a Barcelona (Ferlandina 9) i Chandal, una concept store que s’acaba d’obrir a la capital catalana (Valldonzella 29). També es recomana l’exposició que el joier Marc Monzó fa a la galeria Klimt fins a l’1 de juliol. Ah! i el retorn de Weezer (yupi), amb el vídeo del nou single “Pork And Beans”, una obra mestra amb cameos del bo i millor del zoo freak que ha voltat –i volta- per internet tots aquests anys.