Aquest web està inactiu, però el mantenim publicat per poder-lo consultar.

 

21/11/2008: A LIFE IN THE DAY

Categoria: Internet
Escrit per: Silenci?

Sembla que en èpoques difícils, l’enginy s’aguditza. I les xarxes socials no es volen quedar pas enrere. N’és una mostra el grup sorgit de Flickr My Day, Yesterday; un espai en què la fotografia cedeix el seu lloc a un vídeo de 90 segons (des de fa poquet, Flickr permet pujar videos que no superin aquesta durada) que resumeix com d’especial (o no) va ser el teu dia d’ahir. I tot això, sense música ni efectes afegits.

Tot avança a un ritme frenètic i sembla que els blogs i fotologs se’ns queden ja curts. És per això que Garrett Murray va seguir l’evolució lògica i va crear el grup My Day, Yesterday. Les regles són ben senzilles: resumeix les teves darreres 24 hores en un vídeo que no superi el minut i mig, i que només contingui allò que ha grabat directament la teva càmera. A partir d’aquí, ja depén de com sigui un dia de la teva vida, de com vulguis que sembli un dia de la teva vida, i de la gràcia que hi posis a l’hora de fer aquest trailer quotidià. Entre els més de 130 vídeos que hi ha de moment, pots trobar pràcticament autoretrats de tota mena. Encara que pel que hem vist, pocs s’escapen dels recurrents plans del despertador, a la dutxa, posant-se les sabates o conduint el cotxe. La veritat és que sembla que hi hagi tot un seguit de regles implícites, com pot ser també el fet de no ensenyar la cara (o almenys, reservar-ho per cap a la meitat del vídeo). És per això que potser es troba a faltar algun vídeo que despunti i s’allunyi d’aquests tòpics. Et veus capaç de fer alguna cosa diferent?

Categoria: Internet
Escrit per: Silenci?
Nosaltres encara no hi som, en aquesta llista de candidats, però no trigarem. De totes maneres, aquí podeu votar, entre deu opcions, quin serà el millor blog de tendències i lifestyle de l'any.

25/10/2007: CONCERTS PER EMPORTAR

Categoria: Internet
Escrit per: Silenci?
La Blogothèque és una revista online en format blog dedicada a la música en general amb moltes i bones seccions, entrevistes, reportatges i debats de fons. Una d’aquestes seccions es diu “Concert à emporter” i cada setmana puja un videocast de dos o tres temes, improvisat al carrer, en unes escales o en un camerino, i gravant l’àudio directament a la càmera i sense parafernàlia de cap tipus. Una manera més de reivindicar la música al carrer. Aquí s’acabaria l’anècdota si no fos perquè els músics que hi apareixen són gent com The Divine Comedy, Arcade Fire, Dean And Britta, Elvis Perkins, José González, Beirut, Architecture in Helsinki i un llarg fotimer més. Ni idea de com han aconseguit gravar tota aquesta gent de primer ordre en aquestes situacions tan curioses, però no us ho perdeu (i a més, es poden baixar per a l’ordinador i l’ipod). The Spinto Band, interpretant "Oh Mandy":
  |