Aquest web està inactiu, però el mantenim publicat per poder-lo consultar.

 
Categoria: Contingut Programa
Escrit per: Silenci?
Demà la Júlia tornarà a la càrrega, com cada dilluns, a les 22.25, a la sintonia d’iCat Fm. De moment i pels que no l’heu escoltat, el podcast d’aquesta setmana passada… de nou amb retard he he he.

Categoria: Contingut Programa
Escrit per: Silenci?
"Silenci?" a la ràdio!

Aquí sentireu la Júlia comentant els continguts del programa d'aquesta setmana. Demà a la nit tornarà als micros del "Cabaret Elèctric" en la versió radiofònica del programa, sobre les 22.30.
Categoria: Contingut Programa
Escrit per: Silenci?
The Magnetic Fields, Storytelling, Bernard Willhelm, Elijah Wood i Txell Bonet: el quintet del capítol 241

La banda sonora del programa d’aquesta setmana incloïa cançons dels discos Distortion, de The Magnetic Fields (Nonesuch, 2008), Sur nos forces motrices, el nou disc de Dominique A (Green Ufos, 2008), Imagine Our Love de Lavender Diamond (Rough Trade/Sinnamon, 2007) i Oh, My Darling de Basia Bulat (Rough Trade/Sinnamon, 2007).

En el reportatge sobre storytelling, Antonio Núñez, autor del llibre ¡Será mejor que lo cuentes! explica en què consisteix aquesta tàctica de comunicació, amb exemples de com les marques, empreses, polítics o fins i tot músics i actors utilitzen el relat per crear empatia entre els consumidors. El reportatge mostra els casos de Steve Jobs (CEO d’Apple), Madonna, els cantants de rap o les eleccions primàries americanes. En l’època més tecnològica de l’home, resulta que el que funciona per vendre la moto és que ens expliquin historietes. Més vell que anar a peu.

L’altre reportatge del programa té un convidat de luxe: el dissenyador alemany Bernard Willhelm, freak total de la passarel·la i de la vida en general. Concedeix entrevistes amb comptagotes i aquest cop vam tenir sort: vam anar fins a París per a que el dissenyador preferit de Björk expliqués les seves obsessions amb amb els mitjons, els dinosaures, les plantes carnívores i els superherois.

Als qüestionaris, l’actor Elijah Wood (tots hem crescut amb ell, no?) ens descobreix que a la seva biblioteca hi ha des de títols d’Edgar Allan Poe fins a la seva última descoberta, la novel·la d’Audrey Niffenegger, “The time traveller’s wife”. I, oh sorpresa! Frodo Baggins no escolta Enya: el que li agrada realment és el primer disc de The Stone Roses i tot el que faci Radiohead. La periodista Txell Bonet explica que les seves entrevistes impossibles serien a Billy Wilder i al gran reporter Ryszard Kapuscinski, que els seus descobriments musicals inclouen els fantàstics Les Aus i recomana el llibre Dies feliços a la presó del poeta punk Martí Sales. La Txell diu que no li agrada l’star system, a no ser que la star es digui Carla Bruni, esclar.
Categoria: Contingut Programa
Escrit per: Silenci?
Patrick Daughters, This Is England, Samuel Benchetrit i Clàudia Molina

De nou amb retard: ho sentim! A la banda sonora del programa, entre molts d’altres, hi havia Animal Collective, que amb Strawberry Jam han aparegut molt i molt amunt en algunes llistes dels best of del 2007; també s’escolta una altra perla del fabulós segell suec Labrador: Irene, amb el disc Long Gone Since Last Summer, clàssics com el London Calling dels Clash i cançons que s’enganxen com el One Two Three Four de Leslie Feist.

El reportatge de Patrick Daughters va repassar l’obra d’aquest realitzador californià, que amb només 31 anys acumula un sorprenent i enginyós catàleg de clips i espots que inclou els Yeah Yeah Yeahs, Interpol, Liars, Bright Eyes, Albert Hammond i, esclar, el súpervídeo de Feist que l’ha fet famós. També ha treballat per marques com Microsoft i Clarks. Aquí trobareu una bona selecció de la seva obra.

El segon reportatge és una panoràmica de la mà de l’escriptor Agustín Fernández Mallo (a punt de treure al carrer el seu esperadíssim Nocilla Experience, i el poemari Carne de Píxel) per un seguit de pel·lícules que parlen sobre les tribus urbanes. L’excusa és l’estrena de This Is England al nostre país, pel·li en la línia del millor cine social britànic que descriu la història d’un nano de 12 anys que s’integra en una banda d’skinheads. Per cert, la banda sonora és absolutament impecable; des de Toots & The Maytals i els Specials (esclar) fins als Smiths o els Dexys Midnight Runners.

El primer qüestionari d’aquesta setmana és a l’escriptor Samuel Benchetrit, autor del comentat (i aplaudit) Crónicas del Asfalto, editat per Anagrama. El llibre és el primer de cinc volums autobiogràfics que Benchetrit publicarà els propers anys (a França tot just ha a paregut el segon, encara no traduït). La idea és parlar de la vida dins i fora de la banlieu parisina. Benchetrit, d’ascendència jueva i gitana, explica al llibre la seva infància amb un estil entre sentimental i sarcàstic. Per les seves pàgines desfilen personatges entranyables que no són precisament els que surten al telenotícies quan es parla de l’extrarradi parisenc. Per cert, us podeu fer un cd amb totes les cançons que hi ha al llibre: la barreja és brutal (des dels Stones, els Clash, els Sex Pistols i Bob Marley als Scorpions). Benchetrit va abandonar l’escola als quinze anys i ara és un dels escriptors i directors de cinema més celebrats de França. Com s’ho va fer? Si us heu perdut el qüestionari, podeu descarregar-vos el podcast. La segona protagonista del qüestionari era l’actriu Clàudia Molina, protagonista de la pel·lícula No digas nada.
Categoria: Contingut Programa
Escrit per: Silenci?
Amb mooolt retard, pengem el podcast de la secció del programa que porta la Júlia al "Cabaret Elèctric" d'iCat Fm del dilluns passat.
Categoria: Contingut Programa
Escrit per: Silenci?
Ruta Costumista, Nous relitzadors, Irina Lazareanu i Sònia Pulido, l'alineació del capítol 239 de Silenci?

A la banda sonora del programa hi trobareu cançons dels Arctic Monkeys, del disc Favourite Worst Nightmare (Domino/Pias SPAIN, 2007); Facto Delafé y las Flores Azules, La luz de la mañana (Warner, 2007); Babyshambles, Shotter’s Nation (Rough Trade, 2007); Amarillo, Vuelve a por mí (Junk Records, 2007) i del flamant nou àlbum de Radiohead, In Rainbows (2007) .

Els Facto Delafé descobreixen la Ruta costumista de Barcelona: Òscar D’Aniello, Helena Miquel i Marc Barrachina, els tres integrants del grup català de hip hop Facto Delafé, s’han inventat el que es podria dir el "hip hop quotidià". Amb ells recorrem Barcelona bo i fent la ruta costumista, un repàs als locals que ofereixen productes de tota la vida i que tornen a ser tendència. La ruta passa per locals com l’obrador de pa BarcelonaReykjavik al Raval, l’antiquari The Antique Boutique i la botiga de bicis Bike-Tech a Gràcia, la bodega Quimet i Quimetal Poblenou o el basar Duduà al Born.

L’especial realitzadors porta alguns dels noms que més sonaran aquest 2008. Un repàs per la carrera de realitzadors joves que comencen a fer-se un lloc en la publicitat o el videoclip. És l’obra incipient d’una nova generació de realitzadors que trepitgen amb força. Aquest pot ser l’any d’alguns dels noms pel quals s’aposta en aquest reportatge. Amb peces de Tim Piper, Gaute Heesthagen, Anne Xiao, Wolfberg, No Brain, Johnny Kelly, Kris Moyes, o Luis Cerveró.

El qüestionari a la model Irina Lazareanu (de qui es diu que es la nova Kate Moss), parella de Pete Doherty, fan del futbol, cantant amb Sean Lennon i personatge irrepetible, és un recorregut per les seves aventures nocturnes per Londres i un repàs als seus gustos literaris (amb referències tan refinades com Emily Dickinson o Oscar Wilde) i musicals (que inclouen Billie Holliday, Leonard Cohen, Bob Dylan, Talking Heads, Amy Winehouse o Babyelephants).

La il·lustradora Sònia Pulido (autora del recentment publicat Cromos de Luxe) recomana a la seva entrevista l’obra d’il·lustradors com Lewis Trondheim, Daniel Clowes, Gianni Gipi o Alberto Mielgo; la pel·lícula American Splendor (dir. Shari Springer Berman i Robert Pulcini, 2003) i els llibres de Henning Mankell, Dino Buzzatti, i Ray Bradbury.
Categoria: Contingut Programa
Escrit per: Júlia
Ahir a la nit les ones de la ràdio van donar la benvinguda al Silenci!!
A les 22:25 vam debutar al Cabaret Elèctric, magazine cultural que condueix cada dia la Txell Bonet a icat fm. I, a partir d’ara, cada dilluns hi tornarem, per avançar continguts i fer safareig del què passa al programa.
Vam parlar del proper concert dels Babyshambles, aquest divendres a la sala Apolo, i vam fullejar el llibre-homenatge que Hedi Slimane li va dedicar al seu líder i cantant Pete Doherty. Els oients que segueixen el Cabaret per internet també ho van poder veure a través de la web cam que hi ha a l’estudi. La Txell es va deixar sotmetre a un miniqüestionari “tradició vs modernitat”: 4 a 1 a favor de revisar els orígens. I vam repassar les noves botigues tradicionals que amb els Facto de la fe y las Flores Azules descobrim en el programa d’aquest dimecres dia 9. I més. I més que n’hi haurà el dilluns que ve. Oh Cabaret oh cabaret oh cabareeeeeeeeet!!! Escolta-ho aquí.
Categoria: Contingut Programa
Escrit per: Silenci?


Abans de res, bon any a tots, en primer lloc; i en segon lloc, excuses. Excuses perquè aquest blog ha estat criant teranyines durant un bon grapat de setmanes. Any nou, vida nova: hem fet propòsits d'esmena i prometem tenir el blog al dia. Especialment pel que fa als continguts dels programes. Per començar, avui mateix s'ha incorporat el gruix de l'equip a la feina després de la pausa del d'aquests dies de Nadal; el dia 2 de gener no hi va haver programa, així que el primer "Silenci?" de l'any serà el dia 9 de gener. Bé, això en teoria. Perquè el 2008 arriba amb novetats, i una d'elles és que el "Silenci?" estrena un espai a la ràdio. El programa "Cabaret Elèctric" d'iCat.fm, dirigit i presentat per la Txell Bonet, ens farà un espai a partir d'avui. Durant quinze minuts, la Júlia Bertran, redactora del programa, agafarà el micròfon per explicar els propers continguts, el backstage del programa, recomanacions diverses, etc. Vam començar el curs estrenant blog i podcast, ara estrenem un espai a la ràdio els dilluns i seguirem cada dimecres en antena, esclar. A pesats no ens guanyarà ningú!!
Categoria: Contingut Programa
Escrit per: Silenci?
Virals i Cine, Aurelia Aurita, Bonde Do Rolê i Hugo Silva

VIRALS PEL·LÍCULES: en aquest reportatge sobre l’ús del màrqueting viral que fan algunes pel·lícules per promocionar-se, es donaven els següents links: Why So Serious, Rory’s Death Kiss, 1-18-08, Ethan Haas Was Right, Rorsach’s Journal, The Blair Witch Project. I es parla de les pel·lícules Grindhouse (dirigides per Robert Rodríguez i Quentin Tarantino), Silent Hill (de Christophe Gans), Rec (de Jaume Balagueró i Paco Plaza), The Blair Witch Project (de Daniel Myrick i Eduardo Sánchez), i les encara pendents d’entrada Cloverfield (de Matt Reeves) i The Dark Night (de Christopher Nolan).

AURÉLIA AURITA: el reportatge sobre la francesa Aurelia Aurita se centrava sobretot en les seves dues novel·les gràfiques Fresa y Chocolate i Fresa y Chocolate 2, ambdues publicades per l’editorial Ponent Mon. També, dins el moviment nouvelle manga, el reportatge fa referència al seu líder (i company sentimental) Frédéric Boilet i la seva obra La espinaca de Yukiko (Ponent Mon, 2003) i la recentment apareguda Ellas (Dibbuks, 2007).

En els qüestionaris, Marina Ribatsky, cantant dels brasilers Bonde do Rolê reivindica l’obra del colombià Gabriel García Márquez i els clàssics russos com Tolstói, Gógol, Pushkin, Dostoievski o Bulgàkov. Per contrarrestar també fa un repàs de bandes d’estil similar com els New Young Pony Club, Simian Mobile Disco, Cansei de Ser Sexy o M.I.A. Al darrer qüestionari, l’actor Hugo Silva recorda que les seves sèries preferides eren El Coche Fantástico, El Gran Héroe Americano i Fama.
Categoria: Contingut Programa
Escrit per: Silenci?
Craig Thompson, Especial Moda, els Òscars, Teresa Hurtado, protagonistes del capítol 230 de "Silenci?"

CRAIG THOMPSON: Web oficial de l'autor de "Blankets". Un dels noms més importants de l'escena del còmic americà.

ESPECIAL MODA: Les webs de Krizia Robustella, Roberto Piqueras i Maria Escoté.

Els humoristes ÒSCAR ANDREU i ÒSCAR DALMAU, els "Òscars" de la ràdio, reivindiquen al seu qüestionari els discos de gent com Mazoni, Mishima, Guillamino, Love Of Lesbian, Refree o Antònia Font, entre altres referents de l'escena pop del nostre país; i l'actriu Teresa Hurtado De Ory està enganxada a la sèrie "Heroes" i a dues pel·lícules en concret: "Pequeña Miss Sunshine" i "La Princesa Promesa".
 Següent | Anterior