Aquest web està inactiu, però el mantenim publicat per poder-lo consultar.

 

01/10/2008: LA CRUDA

Categoria: Còmic
Escrit per: Miqui

D’obres crues, però d’edició molt ben cuinada, la revista La Cruda arriba per ser punt de trobada i d’exposició de dibuixants i artistes amb un discurs tan poc còmode com un llit de faquir. Havia arribat a algunes mans amb el secret de les lògies, però divendres es presenta a La Central del Raval i, tot i el sigil inicial, ara vol fer molt soroll.

Això de posar un marc a les obres d’art és relativament recent. No veig a una Wilma encarregant un marc daurat per col·locar a la cova el retrat eqüestre –o dinosaurèstec- de Pedro Picapiedra. En realitat, aquesta és una de les raons que donen els artistes urbans per prendre els carrers com a espais de creació. Però per la revista La Cruda, ni tan sols això és suficient: volen deixar constància en paper de tots els formats i suports possibles. I de tot el talent que es queda a les portes dels museus o que passa desapercebut a galeries més petites i amagades. A les pàgines de La Cruda, una revista d’un centenar de pàgines on participen 18 autors, es donen cita graffiters, pintors de pinzell o autors de còmic com Roger, habitual de fanzines com La Escuela Moderna. D’entrada, a la mateixa presentació ja es podran veure els originals d’alguns dels autors. Perquè a més a més dels dibuixos, la revista inclou un cd de música, en la línia de revistes com Believer. A més a més de preparar ja ara el número 2, es preveuen monogàfics d’alguns autors, així com més exposicions. Tot sota el paraigua d'Ediciones E. T. (Estudiosos del Tema). Mi-revista.

Categoria: Còmic
Escrit per: Silenci?


El proper divendres, a les 19.00, la FNAC Triangle acollirà una trobada amb dos autors emblemàtics del còmic actual: Aurelia Aurita i Frédéric Boilet, que presentaran respectivament els seus nous títols: "Fresa y Chocolate 2" i "Ellas". Aurita i Boilet dos dels noms amb més presonalitat de l'anomenat "nouvelle manga" (i són també parella). I a més a més entrevistarem a Aurelia Aurita per al programa.

26/09/2007: CRAIG THOMPSON

Categoria: Còmic
Escrit per: Silenci?
CRAIG THOMPSON

Parlar del Craig Thompson és parlar de talent jove, d’un autor que en poc temps s’ha guanyat el respecte de la indústria editorial i d’un públic no menys exigent. “Good-bye, Chunky Rice” i “Carnet de Voyage” són algunes de les seves novel·les gràfiques. Encara que l’obra que l’ha consagrat és la multipremiada Blankets, traduïda a una dotzena d’idiomes, inclòs el català. Es tracta d’una història autobiogràfica de més de sis-centes pàgines en què Thompson explica la seva infantesa enmig d’una família evangèlica, el seu primer amor i l’entrada en l’adolescència.

Mentre ultima la seva darrera novel·la, “Habibi”, Thompson se’n va de gira amb el grup de rock experimental Menomena. El dia 11 d’octubre serà a la sala Apolo dibuixant mentres el grup de Portland toca en directe.

  |