Fa setmanes que busco la manera d'escriure aquest post. Perquè aquest no és un text on us recomani una nova sèrie, ni us expliqui una estrena, ni us porti una notícia sobre aquella sèrie que ens agrada tant. Aquest és un post de comiat. I és difícil dir-vos adéu quan fa tants anys que comparteixo amb vosaltres la passió per les sèries. A alguns us conec des de temps immemorials (de l'època del Cliffhanger). A d'altres us conec de fa menys temps. A tots us puc dir amics, perquè ha estat aquesta la sensació amb la que he estat escrivint aquest blog.

Li he donat moltes voltes a la manera com dir-vos adéu, perquè havia de ser una manera a l'alçada de totes les hores compartides. De totes les emocions que van sempre lligades a l'experiència de veure una sèrie que t'atrapa. Veure sèries és compartir la vida amb personatges de ficció, però també compartir-la amb aquells que segueixen els mateixos personatges. Compartir teories sobre els misteris d'una illa, al·lucinar plegats amb un gir de guió que ens va deixar descol·locats, discutir sobre cada final de temporada.

Aquest blog de sèries s'acaba avui, i amb ell acaben també totes les lletres invertides en explicar, parlar, analitzar i donar voltes a la ficció, cosa que no és gaire diferent a donar voltes a la vida. Estic molt agraït d'haver-vos tingut com a lectors i com a companys en aquells moments en què la ficció esdevé un bon antídot contra la realitat, i em sento particularment feliç de tancar aquest blog amb el record dels Premis Blogs Catalunya de 2013.

Avui em toca buscar la manera d'acomiadar-me i escriure el darrer post. I després de donar-hi tantes voltes, crec que he trobat la manera. És per això que he donat forma a un llibre molt especial en el que he recopilat 100 recomanacions de sèries. Descobriments que han alegrat la meva vida com a crític, tresors catòdics que he anat trobant durant aquests anys d'exploració serièfila. Així, encara que ja el blog no continuï, la seva herència quedarà a les vostres prestatgeries. Espero que us agradi i que serveixi com a comiat!

Moltes gràcies per tot.

Toni